ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Κύπρος: 30χρονη έβαλε νεογέννητο σε βαλίτσα και έδωσε να τη θάψουν

Ανατριχιαστική τραγωδία αποκαλύφθηκε χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, όπου τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση 30χρονη από τις Φιλιππίνες, η οποία φέρεται να έφερε στον κόσμο παιδάκι, το οποίο σύμφωνα με την ίδια ήταν νεκρό, και αφού το έβαλε σε μια βαλίτσα, ειδοποίησε κάποιο φίλο της και το έθαψε σε άγνωστο μέρος.

Η 30χρονη μεταφέρθηκε στις 14 Ιουλίου, πλήρως εξαντλημένη και με αιμορραγία, στο Νοσοκομείο. Από τις εξετάσεις διαφάνηκε ότι η 30χρονη ήταν έγκυος 20-25 εβδομάδων και ότι είχε γεννήσει την ίδια μέρα. Ρωτήθηκε από γιατρούς αλλά αρνείτο επίμονα ότι ήταν έγκυος λέγοντας απλά πως έχει αιμορραγία. Στις 18 του μήνα και αφού παρέμεινε στο νοσοκομείο για νοσηλεία, ομολόγησε ότι ήταν έγκυος από τον περασμένο Ιανουάριο και ότι γέννησε την περασμένη Πέμπτη. Ισχυρίστηκε ότι το έμβρυο ήταν νεκρό, το τοποθέτησε σε μια βαλίτσα και τηλεφώνησε σε ένα φίλο της να πάρει τη βαλίτσα και να τη θάψει. Δεν του αποκάλυψε όμως τι περιείχε η βαλίτσα.

Μετά από αυτή την αποκάλυψη της αλλοδαπής, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία άρχισε έρευνες για τον εντοπισμό του εμβρύου, καθώς και του προσώπου που το έθαψε. Η 30χρονη, όμως, αρνείται επίμονα να δώσει τις πληροφορίες αυτές. Είπε μόνο ότι δεν πήγε σε κάποιο νοσοκομείο όσο ήταν έγκυος γιατί είχε λήξει η άδεια παραμονής της και θα την απέλαυναν. Χθες, όταν πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, συνελήφθη από την Αστυνομία και προσήχθη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας όπου τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση, με σκοπό να εξιχνιαστεί η όλη υπόθεση.

Σύμφωνα με την ανακρίτρια του ΤΑΕ, Α. Σάββα, η ύποπτη είχε εντοπιστεί στο δάπεδο του διαμερίσματος που διέμενε, από δύο φίλες της, οι οποίες βλέποντάς την να αιμορραγεί στο κάτω μέρος του σώματός της τη μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με μαρτυρία, υπήρχε έντονη δυσοσμία στο διαμέρισμα, ενώ η ίδια η ύποπτη ανέφερε πως και στη βαλίτσα που τοποθέτησε μέσα το έμβρυο υπήρχε πολύ άσχημη μυρωδιά και ο φίλος της πριν μεταφέρει για ταφή τη βαλίτσα, τη ρώτησε τι είναι, αλλά αυτή αρνήθηκε να του πει. Η κ. Σάββα τόνισε στο Δικαστήριο πως κύριο μέλημα των ανακριτών είναι ο εντοπισμός του εμβρύου.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.