ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Συρία: Κυματίζει η σημαία του ISIS στην ακρόπολη της Παλμύρας

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ύψωσαν τη σημαία τους στην αρχαία ακρόπολη της ιστορικής πόλης Παλμύρα στη Συρία, που κατέλαβαν την Τετάρτη μετά από σφοδρές μάχες με τις συριακές ένοπλες δυνάμεις.

Οι ακραίοι ισλαμιστές λέγεται ότι ανέβασαν και φωτογραφίες στο διαδίκτυο με την κατάληψη της πόλης αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει επαληθευτεί η αυθεντικότητα των φωτογραφιών.

“Η ακρόπολη της Ταντμόρ υπό τον έλεγχο του Χαλιφάτου” έγραφε η λεζάντα σε μια από τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ σε μια άλλη, ένας τζιχαντιστής χαμογελάει με το λάβαρο στο χέρι και στέκεται στο τείχος της ακρόπολης.

Η σουνιτική τζιχαντιστική οργάνωση έχει ιδρύσει ένα “Ισλαμικό Χαλιφάτο” στα εδάφη που ελέγχει στο Ιράκ και τη Συρία, έχει επεκτείνει τη δράση της στη Λιβύη ενώ την Παρασκευή ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τέμενος της Σαουδικής Αραβίας. Σε άλλες πόλεις που έχει καταλάβει κατέστρεψε αρχαιότητες και μνημεία που τα θεωρεί “ειδωλολατρικά” και υπάρχει διάχυτος φόβος ότι θα κάνει το ίδιο και στην Παλμύρα.

Στο γειτονικό Ιράκ, σιιτικές πολιτοφυλακές και άνδρες των ενόπλων δυνάμεων ξεκίνησαν σήμερα από μια στρατιωτική βάση κοντά στην πόλη Ραμάντι και κατευθύνονται σε περιοχές που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με τον Αζάλ Ομπάιντ, που είναι μέλος του επαρχιακού συμβουλίου της επαρχίας Άνμπαρ εκατοντάδες μαχητές που έφτασαν στην αεροπορική βάση της Χαμπανίγια την περασμένη εβδομάδα, μετά την κατάληψη του Ραμάντι από το ISIS, βρίσκονται πλέον στη Χαλιντίγια και πλησιάζουν στη Σιντικίγια και το Μάντικ.

Ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακαταλάβουν το Ραμάντι, την πρωτεύουσα της Άνμπαρ, οι τζιχαντιστές προωθούνται προς την κατεύθυνση της Φαλούτζα στην προσπάθειά τους να βρεθούν ακόμη πιο κοντά στην πρωτεύουσα Βαγδάτη.

amna.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.