ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Κως: Νέα επεισόδια για τα hotspots

Μεγάλη ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στην Κω στο στρατόπεδο που αναμένεται να δημιουργηθεί hot spot. Οι κάτοικοι του νησιού έχουν ανάψει φωτιές στο σημείο και έχουν αποκλείσει το δρόμο για την πρόσβαση στην περιοχή.

Ακραία στοιχεία χαρακτηρίζουν όσους αντιδρούν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας και ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος. Όπως μεταδίδει αυτή την ώρα το «Βήμα της Κω» κάτοικοι του Πυλίου, από νωρίς το πρωί βρίσκονται στο δρόμο που οδηγεί στο στρατόπεδο (στην Λίμνη) και εμποδίζουν οποιονδήποτε θέλει να πλησιάσει προς την περιοχή. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε πριν από λίγο το Mega κάποιοι από αυτούς προσπαθούν ακόμη και να αποσπάσουν τα κινητά τηλέφωνα από τους φαντάρους.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο όταν έφτασε στην περιοχή το αυτοκίνητο με το οποίο κινείται συνήθως ο Ταξίαρχος, δεν επέτρεψαν τη διέλευσή του.

Αντιδράσεις από την τοπική Αυτοδιοίκηση – Απειλούν να καταλάβουν το χώρο του hot spot στη Σίνδο κάτοικοι της περιοχής

Εν τω μεταξύ, αντίστροφα μετρά ο χρόνος έως τις 15 Φεβρουαρίου, οπότε πρέπει να είναι έτοιμα τα hot spot στα νησιά, ωστόσο η κατάσταση συνεχίζει να «μυρίζει μπαρούτι», καθώς κάτοικοι και τοπική αυτοδιοίκηση αντιδρούν σθεναρά στη δημιουργία τους.

Ο Δημήτρης Βίτσας, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, τόνισε κατά την παρέμβασή σου σήμερα στο «Mega» ότι οι άνθρωποι που αντιδρούν για τα hot spot είναι μεμονωμένοι και προκαλούν σε οποιαδήποτε δράση. Την ίδια ώρα ανακοίνωσε ότι το στρατόπεδο στην Κω θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

«Οι πρόσφυγες θα παραμένουν στα στρατόπεδα 72 ώρες, έτσι ώστε στη συνέχεια να προωθούνται. Δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια ένταση. Ελπίζω να σκεφτούν καλύτερα τις κινήσεις τους και στη Σίνδο για την κατάληψη του χώρου. Συναντηθήκαμε και δύο φορές με τον δήμαρχο και μιλήσαμε για το πώς θα φτιαχτεί το στρατόπεδο. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε κάτι. Η Ελλάδα δεν είναι ομοσπονδία δημάρχων», επεσήμανε, απαντώντας στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου.

Από την πλευρά του ο κύριος Αστέριος Γαβότσης, επιμένει ότι ο χώρος για τα hot spot είναι ακατάλληλος. «Δεν αντιδρούμε στη δημιουργία hot spot, αντιδρούμε στην επιλογή του χώρου», επισήμανε. «Eμείς, επιμένουμε και θα προχωρήσουμε στην κατάληψη», κατέληξε.

www.koolnews.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.