ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Κως: Καζάνι που βράζει το νησί, ενισχύουν τις δυνάμεις των ΜΑΤ

Εξι κλούβες των ΜΑΤ έφτασαν νωρίς το πρωί στο νησί, προκειμένου να προχωρήσουν, χωρίς ταραχές, οι εργασίες για το hot spot στο Πυλί

«Καζάνι που βράζει» το νησί της Κω. Οι αντιδράσεις για τη δημιουργία hot spot σε στρατόπεδο στο νησί κλιμακώνονται, με τους κατοίκους και την αστυνομία να έρχονται σε σύγκρουση.

Ήδη από χθες νωρίς το πρωί σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στην περιοχή.  Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για περισσότερο από μία ώρα, κατά τη διάρκεια του μεσημεριού, ο χώρος γύρω από το στρατόπεδο που θα φιλοξενήσει το hotspot στην Κω. Περίπου στις 15:00, στο στρατόπεδο έφτασαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, προκειμένου να αντικαταστήσουν τους συναδέλφους τους, οι οποίοι ολοκλήρωναν εκείνη τη στιγμή τη βάρδιά τους.

Στην περιοχή επικράτησε πανικός, με τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι είχαν μεταφερθεί από την Αθήνα, να συγκρούονται με τους 300 κατοίκους που είχαν περικυκλώσει το στρατόπεδο. Οι κάτοικοι εκτόξευσαν εναντίον των ανδρών της ΕΛΑΣ πέτρες και καδρόνια, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χημικά, αλλά και με εφόδους εναντίον των διαμαρτυρόμενων πολιτών, χτυπώντας τους με τα γκλοπ. (Διαβάστε όλο το πλούσιο ρεπορτάζ ΕΔΩ). 

Σήμερα, έξι κλούβες των ΜΑΤ έφτασαν νωρίς το πρωί, λίγο μετά τις 09:00, στο νησί, προκειμένου να προχωρήσουν, χωρίς ταραχές, οι εργασίες για το hot spot στο Πυλί.  

Ωστόσο, οι φόβοι για κλιμάκωση των επεισοδίων παραμένουν.

Πηγή Φωτογραφίας: Kosnews24.gr

www.protothema.gr

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.