ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Κτηνοτρόφος πυροβόλησε τον σκύλο μπροστά στα δύο παιδιά

Στο χωριό Έξω Μουλιανά Σητείας νωρίτερα σήμερα ένας βοσκός κάτοικος της περιοχής πυροβόλησε με την καραμπίνα του έναν αδέσποτο σκύλο μπροστά στα μάτια των παιδιών που τον τάιζαν.

Όπως κατήγγειλε στο www.zoosos.gr η Δέσποινα Λαντζανάκη ένας κάτοικος της περιοχής – στον οποίο τα παιδιά περιέγραψαν τι έγινε – επικοινώνησε με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Σητείας και εκείνη μόλις το πληροφορήθηκε έσπευσε επί τόπου.

Εκεί τα παιδιά έντρομα της είπαν αυτό που είδαν και έζησαν. Μάλιστα κατονόμασαν τον δράστη, τον βοσκό Αντώνη Κ., αφού τον γνώριζαν. Όπως της εξήγησαν πήγαν να ταΐσουν τον σκύλο και ο δράστης αρχικά τα ρώτησε γιατί το κάνουν αυτό και αμέσως έβγαλε την καραμπίνα και το πυροβόλησε επί τόπου.

Η κα Λαντζανάκη – που δραστηριοποιείται στην περιοχή εκ μέρους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας – κάλεσε την Αστυνομία, ο δράστης συνελήφθη, αφού εντοπίστηκε στην πλατεία του χωριού, ενώ οι αστυνομικοί του Α.Τ. Σητείας κράτησαν και την καραμπίνα με την οποία πυροβόλησε εν ψυχρώ το ζώο.

Ο σκύλος σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκε από τις φιλόζωες στο κτηνιατρείο του Μιχάλη Σπυριδάκη στην Ιεράπετρα, το οποίο 80 χιλιόμετρα από το χωριό, αφού στη Σητεία δεν βρήκαν γιατρό για να το φροντίσει και να το κρατήσει για νοσηλεία.

Αυτή την ώρα ο δράστης κρατείται στο Α.Τ. Σητείας και ελπίζουμε να οδηγηθεί αύριο στο δικαστήριο στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και να μην αφεθεί ελεύθερος από την εισαγγελέα.

Όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η κα Λαντζανάκη κάποιοι εκ των περιοίκων προσπάθησαν να πιέσουν τα παιδιά να μην αποκαλύψουν τον δράστη!

Αυτό που απαιτείται τώρα να γίνει δεν είναι η καταδίκη του δράστη μόνο για το γεγονός ότι πυροβόλησε το ζώο, που χαροπαλεύει, αλλά και γιατί προκάλεσε στα παιδιά τέτοια ψυχική οδύνη.

zoosos.gr

 creteplus.gr/

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.