ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

«Ξήλωναν» καλώδια από μηχανήματα της Δ.Ε.Η.

Τις πρώτες τρεις φορές που ένας 51χρονος «κυνηγός» χαλκού είχε καταφέρει να εισβάλλει στο χώρο του ορυχείου Μαυροπηγής της Δ.Ε.Η., είχε διαφύγει «φορτωμένος» με καλώδια υψηλής τάσης 

Τις πρώτες τρεις φορές που ένας 51χρονος «κυνηγός» χαλκού είχε καταφέρει να εισβάλλει στο χώρο του ορυχείου Μαυροπηγής της Δ.Ε.Η., είχε διαφύγει «φορτωμένος» με καλώδια υψηλής τάσης χωρίς να τον πάρουν είδηση οι φύλακες. Η τέταρτη κλοπή που επιχείρησε, πάντως, στάθηκε μοιραία.

Ο υπάλληλος φύλαξης του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας αντιλήφθηκε τον δράστη που είχε τρυπώσει στο χώρο μαζί με έναν 50χρονο συνεργό του και είχαν αρπάξει καλώδιο υψηλής τάσης μήκους οκτώ μέτρων από έναν εκσκαφέα. Ο φύλακας ειδοποίησε την Ασφάλεια Πτολεμαΐδας και αμέσως έφτασαν αστυνομικοί που συνέλαβαν τους δύο εισβολείς.

Στην κατοχή τους δεν κατασχέθηκε μόνο το κλεμμένο καλώδιο, αλλά και 10 κιλά χαλκού που προέρχονταν από καλώδια που είχαν κλαπεί στις προηγούμενες εισβολές του 51χρονου και αποδόθηκαν στον εκπρόσωπο της Δ.Ε.Η. Α.Ε.. Ακόμη, βρέθηκαν ένα σιδεροπρίονο, ένας μεταλλικός χαρτοκόπτης και διάφορα άλλα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης. 

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.