ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ξέρετε πως αλλάζει το πρόσωπο σας με το κάπνισμα; Δείτε το βίντεο και θα… καταλάβετε

Από πολύ μικρά παιδιά μαθαίνουμε για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος. Κι όμως παρά τα λόγια και τις εικόνες που προσπαθούν να μας απομακρύνουν μέσω του φόβου, πολλοί βλέπουν το κάπνισμα ως μια μορφή ενηλικίωσης, ως ένα εργαλειακό μέσο για να δείχνεις μεγαλύτερος στο αγόρι ή την κοπέλα της τάξης που σου αρέσει.

Κάπως έτσι ξεκινάει μια σχέση εξάρτησης που θα προσπαθήσεις πολλές φορές να την κόψεις. Όμως πολλές θα είναι οι φορές που θα την ξαναρχίσεις. Το κάπνισμα έχει παράπλευρες απώλειες του οργανισμού. Κι όχι μόνο εσωτερικά. Εξωτερικά επίσης.

Εκτός από τα κίτρινα δόντια, τα μαλλιά και τα νύχια, είναι και το πρόσωπο σου που αλλάζει διαρκώς γιατί οι πόροι που διαθέτει πεθαίνουν γρηγορότερα και αρχίζει να αφυδατώνεται και να σαπίζει.

Γίνεται όμως τόσο αργά που δεν το συνειδητοποιείς και δεν παίρνεις τα μέτρα του. Γι΄αυτό το παρακάτω βίντεο θα σου φανεί αρκετά χρήσιμο και ελπίζουμε μετά από αυτό να είσαι εσύ κυρίαρχος/η στο τσιγάρο κι όχι αυτό πάνω σου. Κι αν το τώρα δεν σε τρομάζει, ίσως σε τρομάξει το εγγύς μέλλον…

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.