ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ξένους διαιτητές προτείνει η κυβέρνηση στη Super League

Τον ορισμό ξένων διαιτητών στο πρωτάθλημα της Super League και την ίδρυση σχολής διαιτησίας, πρότεινε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τους Κουτυσοκούμνη, Δρόσο και Ρηγόπουλο.

Μετά τα όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα με τους Γιάννη Τσαχειλίδη και Γιώργο Μπίκα, ο κυβερνητικός παράγοντας θεωρεί ότι η μόνη λύση είναι να «σφυρίξουν» ξένοι διαιτητές στα παιχνίδια της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας.

Παράλληλα, ζήτησε άμεσα συνάντηση με τα προεδρεία της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ, προκειμένου να συζητούν τα γεγονότα και να βρεθούν λύσεις για να σταματήσει η στοχοποίηση των ανθρώπων του ποδοσφαίρου.

Μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα ο κ. Βασιλειάδης με τον επιτετραμμένο των FIFA και UEFA στην Ελλάδα, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, τον πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης της ΕΠΟ, Νίκο Δρόσο και το νομικό σύμβουλο της UEFA, Άντζελο Ρηγόπουλο, από το υφυπουργείο εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή και συνεχή συνεργασία με τις Διεθνείς Συνομοσπονδίες και την ΠΔΕ της ΕΠΟ, με  στόχο την εξυγίανση  του χώρου του ποδοσφαίρου και την επιστροφή στην κανονικότητα. Οι δύο πλευρές συζήτησαν ένα κοινό πλάνο αντιμετώπισης της έκρυθμης, στην παρούσα φάση,   κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τα αλλεπάλληλα φαινόμενα βίας.

Από την πολιτική ηγεσία προτάθηκε ο ορισμός ξένων διαιτητών στους αγώνες της Σούπερ Λίγκας για διάστημα που θα οριστεί από κοινού εν ευθέτω χρόνω, ίδρυση σχολής διαιτησίας, ώστε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα η ελληνική διαιτησία να λειτουργήσει σε επαγγελματικό καθεστώς και τονίστηκε η ανάγκη αντιμετώπισης των πολεμικών καλεσμάτων από τον Τύπο με στόχο την προαγωγή φαινομένων βίας.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα Τύπου, ο κ. Βασιλειάδης ζήτησε συνάντηση με τα προεδρεία των οικείων δημοσιογραφικών Ενώσεων ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ, ώστε να ακούσει την άποψή τους και να συνυπολογίσει τις εκτιμήσεις τους, για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί  το ζήτημα.»

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.