ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ξεκινούν οι εγγραφές στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι εγγραφές των ανέργων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, όπως προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής εργασίας στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Το πρόγραμμα θα έχει 23.000 ωφελούμενους και, όπως ανέφερε η Ράνια Αντωνοπούλου, έχει ολοκληρωθεί η απαιτούμενη προεργασία και συνεργασία με τους δήμους για να ξεκινήσουν οι εγγραφές.

 Παράλληλα, η ίδια τόνισε πως το 2016 δημιουργήθηκαν 136.000 νέες θέσεις εργασίας και η ανεργία το Ιανουάριο του 2015 ήταν στο 25,9% και σήμερα στο 22,3%, ωστόσο, η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει, γιατί υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος.

Η κ. Αντωνόπουλου υπογράμμισε ότι απαιτούνται καθαρές θέσεις εργασίας, ωστόσο πρόσθεσε ότι η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας εξακολουθεί να δημιουργεί θέσεις μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής, και άρα το βάρος του υπουργείου πέφτει και στις δύο κατηγορίες: από τη μία να απομειώνεται η ανεργία και από την άλλη οι θέσεις πλήρους απασχόλησης να αυξάνονται.

«Σε αυτό το πλαίσιο η Κοινωφελής Εργασία είναι πολύ σημαντική διότι για 8 μήνες, όχι πέντε όπως ήταν στο παρελθόν, σηματοδοτεί στους εργαζόμενους ωφελούμενους του προγράμματος ποια είναι η κανονική, πλήρης εργασία αφενός και αφετέρου να μπορούν να εξασφαλίζουν τα εργασιακά τους δικαιώματα» είπε η κ. Αντωνοπούλου.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.