ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Συντριβή ΕΠΟ και Γκιρτζίκη, ξεκινάει στις 10/9 το πρωτάθλημα !

Πρωτοφανής συντριβή του συστήματος Γκιρτζίκη και ΕΠΟ από την ΦΙΦΑ! Πλήρης δικαίωση του Σταύρου Κοντονή στη διαμάχη του με την Ομοσπονδία. Ξεκινάει, εκτός απροόπτου το πρωτάθλημα στις 10 Σεπτεμβρίου.

Μια πρωτοφανή στα χρονικά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, πραγματικότητα βιώνει εδώ και λίγα λεπτά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για πρώτη φορά η ΦΙΦΑ «άδειασε» με τόσο εκκωφαντικό και δημόσιο τρόπο ποδοσφαιρική ομοσπονδία μέλος της και τάχθηκε ολοκληρωτικά στο πλευρό της κυβέρνησης μιας χώρας. Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε η FIFA με την UEFA με τον Σταύρο Κοντονή δήλωσε: «Έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις από την ΕΠΟ ότι στην αυριανή συνεδρίαση το θέμα των δικαστών θα εξεταστεί και η απόφαση που έχει ληφθεί τελευταία θα ανατραπεί. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο υφυπουργός έχει δεσμευτεί να ακυρώσει την απόφαση για μη έναρξη του πρωταθλήματος, μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Έχω την υπόσχεση πως στις 10 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Η ΕΠΟ θα πρέπει αύριο να πάρει απόφαση για τους δικαστές κι εφόσον γίνει αυτό πριν το πέρας της εβδομάδας ο υφυπουργός θα εκδώσει το ακυρωτικό της αναστολής του πρωταθλήματος».

Όσο για το αν θα εκπέσουν του αξιώματός τους τα στελέχη της ΕΠΟ που διώκονται για κακούργημα για την υπόθεση της κάρτας υγείας μετά την έκδοση του σχετικού βουλεύματος, ο εκπρόσωπος της FIFA είπε: «Δεν το έχουμε συζητήσει αυτό το θέμα, είναι ζήτημα της ελληνικής δικαιοσύνης. Δεν είμαστε ειδικοί για τους νόμους του ελληνικού κράτους. Πάντως οι νόμοι κάθε κράτους είναι υπεράνω κάθε καταστατικού. Υπάρχουν διατάξεις στους νόμους για το τι γίνεται αν κάποιος εκπέσει του αξιώματος».

Τέλος, σχετικά με την ελληνική διαιτησία και την εφαρμογή του περίφημου ισπανικού μοντέλου, προανήγγειλε αποφάσεις και ανακοινώσεις μετά την αυριανή συνάντηση με τις ΠΑΕ: «Η διαιτησία είναι κάτι που θα μας απασχολήσει στις συζητήσεις με τη ΕΠΟ και τις ομάδες. Θα τα πούμε αύριο, υπομονή», δήλωσε.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι και στα τρία φλέγοντα ζητήματα (βούλευμα για κάρτα υγείας, διαιτησία, επιτροπή δεοντολογίας – δικαστές) για τα οποία κατηγορεί ο Σταύρος Κοντονής την ΕΠΟ και τις απίστευτες πρακτικές που ακολουθεί η διοίκησή της, ο εκπρόσωπος της ΦΙΦΑ δικαίωσε απόλυτα τον Υφυπουργό Αθλητισμού και αποδέχτηκε πλήρως τους δικούς του ισχυρισμούς.

Πλέον ο Γιώργος Γκιρτζίκης και όσοι ακόμη θεωρούσαν μέχρι σήμερα ότι η ΕΠΟ μπορούσε να λειτουργεί ανεξέλεγκτα γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της όχι μόνο την ελληνική κυβέρνηση, αλλά την ίδια την Παγκόσμια Ομοσπονδία, της οποίας είναι μέλος, βρίσκονται στριμωγμένοι στα σχοινιά και η φαρσοκωμωδία στην οποία πρωταγωνιστούν εδώ και μήνες οδεύει προς τον επίλογό της.

sdna.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.