ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Στην Κρήτη ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ -Τι κάνει στο Ηράκλειο ο Ρόμπερτ Πάουελ [εικόνα]

O διασημότερος κινηματογραφικός «Χριστός», ο ηθοποιός Ρόμπερτ Πάουελ που ενσάρκωσε τον Ιησού από τη Ναζαρέτ στην ομώνυμη μίνι τηλεοπτική σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι, θα περάσει αρκετές ημέρες στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, ο Ρόμπερτ Πάουελ πιθανότατα είναι ήδη από χθες στο νησί.

Ο Βρετανός ηθοποιός, που σήμερα είναι 71 ετών, πρόκειται να πρωταγωνιστήσει σε ένα ωριαίο αγγλόφωνο δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Θεϊκή Κρήτη» του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Φώτη Κωνσταντινίδη.

Ο Πάουελ θα υποδυθεί έναν Βρετανό χήρο, συνταξιούχο καθηγητή Ιστορίας και ερασιτέχνη βοτανολόγο, που αναζητεί ένα βότανο το οποίο φύεται αποκλειστικά και μόνο στους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης.

Κάπως έτσι, μέσα από τις αναζητήσεις του ήρωα, ο τηλεθεατής θα «επισκεφτεί» αρχαιολογικούς χώρους μοναδικής ομορφιάς, όπως είναι η Κνωσός, η Φαιστός, το Δικταίο Άντρο, το Ιδαίο Άντρο, η Γόρτυνα και οι Αρχάνες, ο Κομμός, η Ζώμινθος, το Παλαίκαστρο, η Ζάκρος, η Ελεύθερνα, οι Αρμένοι και η Σπλάντζια, καθώς επίσης ο λόφος Καστέλι στα Χανιά και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Από το μουσείο μάλιστα ήταν προγραμματισμένο να αρχίσουν σήμερα τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ και να συνεχιστούν στους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης.

iefimerida.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.