ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Κρήτη: Σκορπιός «εισέβαλε» σε αίθουσα εξετάσεων

Δείτε φωτογραφίες – Ενώ οι μαθητές έδιναν εξετάσεις, αντίκρισαν έναν… απρόσμενο επισκέπτη 

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη το πρωί της Τετάρτης σε σχολείο της Κρήτης όταν οι μαθητές την ώρα που έδιναν Πανελλήνιες εξετάσεις αντίκρισαν έναν… απρόσμενο επισκέπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα» ένας μεγάλος σκορπιός – που ξεπερνά τα 10 εκατοστά μήκους – εμφανίστηκε στο λύκειο της Επισκοπής.

Τις φωτογραφίες ανέβασε μαθητής του Λυκείου ο οποίος σχολίασε με χιούμορ: «Μάλλον ήρθε σήμερα να γράψει Πανελλήνιες».

Στην Κρήτη έχουν καταγραφεί τρία είδη Σκορπιού. Από αυτά, ο πιο μικρός (Euscorpius candiota) φτάνει τα 4 εκατοστά σε μήκος. Έχει χρώμα καφετί. Αγαπά τα υγρά μέρη και ζει σε πετρώδεις περιοχές και σε ξερολιθιές, από τα παράλια μέχρι τα 2.100 μέτρα υψόμετρο (στα Λευκά Όρη). Είναι, επίσης, δυνατό να βρεθεί σε κατοικημένες περιοχές, ακόμα και μέσα στις πόλεις, κατά τους χειμερινούς μήνες, όπου βρίσκει καταφύγιο,. Το δεύτερο είδος, ο κίτρινος σκορπιός με τις λεπτές δαγκάνες (Mesobuthus gibbosus) θεωρείται από τους μελετητές ως ο πιο δηλητηριώδης από όλους τους σκορπιούς του νησιού, χωρίς όμως να επιφέρει το θάνατο σε φυσιολογικές συνθήκες. Το τρίτο είδος (Iurus dufoureius) ξεπερνά σε μέγεθος όλους τους σκορπιούς της Κρήτης, φτάνει τα 11 εκατοστά σε μήκος και το χρώμα του είναι από σκούρο καφέ μέχρι μαύρο. Έχει πολύ χοντρές δαγκάνες και λεπτό μετάσωμα. Αγαπά τα υγρά μέρη και περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε στοές στο έδαφος ή σε λαγούμια που, είτε σκάβει ο ίδιος, είτε έχουν φτιάξει άλλα ζώα.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.