ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Κρεμμυδόπιτα

Κρεμμυδόπιτα

Τόπος Προέλευσης Πήλιο

 Χρόνος παρασκευής 40 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά

Σερβίρει 8 άτομα
Βαθμός δυσκολίας μέτρια

υλικά

2 πακέτα παραδοσιακό φύλλο
1 κιλό ντομάτες
8 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
λίγη ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο
1/2 ποτήρι νερό
αλάτι, πιπέρι

εκτέλεση

  1. Αφού ψιλοκόψουμε τα κρεμμύδια τα βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό που μόλις τα σκεπάζει  για να μαλακώσουν.
  2. Στη συνέχεια τρίβουμε την ντομάτα και μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τη δάφνη τα ρίχνουμε στα κρεμμύδια. Τα σκεπάζουμε, τα βάζουμε να βράσουν και αφού πιουν τα υγρά τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, μέχρι να δέσουν τα υλικά.
  3. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε δύο φύλλα, αφού πρώτα φυσικά τα λαδώσουμε. Ρίχνουμε πάνω τη μισή γέμιση και σκεπάζουμε με ένα φύλλο ακόμα. Τέλος ρίχνουμε και την υπόλοιπη γέμιση, βάζουμε από πάνω δύο ακόμη φύλλα και κλείνουμε καλά τις άκρες.
  4. Αφού αλείψουμε την επιφάνεια με λίγο ακόμη λάδι, ραντίζουμε με χλιαρό νερό  και ψήνουμε την πίτα στους 180°C για περίπου 40 λεπτά

Διάρκεια Μαγειρέματος:
30 – 60 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας:
Με μέτριο βαθμό δυσκολίας
Είδος φαγητού:
Πίτες
Τύπος γεύματος:
Κυρίως πιάτο

Πώς να το μαγειρέψω:
Στο φούρνο
Για ειδικές περιπτώσεις:
Μεγάλες παρέες
Της εποχής:
Σαρακοστή
Συστατικά:
Λαχανικά

www.minervahorio.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.