ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Κόβονται τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ

Τέλος στο οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ που έπαιρναν μέχρι και φέτος οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα βάλει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών , που συμφωνήθηκε μεταξύ της κυβέρνησης και της Τρόικας και θα εφαρμοστεί από τον Ιούλιο 2014.
Η ρύθμιση θα μειώσει το κόστος από 500 ως και 700 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο θα δημιουργήσει νέα τρύπα στα ασφαλιστικά Ταμεία.
Το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ αντιστοιχούσε σε 8,22 ευρώ το μήνα για όσους εχουν ένα παιδί, 24,65 ευρώ για τα δύο παιδιά, 55,47 ευρω για τα τρία παιδιά, 67,38 ευρώ για τα τέσσερα παιδιά , 78,68 ευρώ για τα πέντε παιδιά και συνεχίζει αυξανόμενο, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.
Το επίδομα αυτό δίνεται σε όσους εργαζόμενους δεν εισπράττουν αντίστοιχο από τον εργοδότη τους, είτε επειδή δεν το προβλέπει η συλλογική τους σύμβαση , είτε επειδή προβλέπει χαμηλότερο.
Η κυβέρνηση για να καλύψει το δημοσιονομικό κενό που θα προκληθεί στα ταμεία από τη μείωση των εισφορών και για να μην μειώσει τις συντάξεις, σχεδιάζει να μειώσει τις εισφορές για οικογενειακά επιδόματα .

www.dikaiologitika.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.