ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Κοτζιάς: «Εμείς δεν κάναμε κανένα λάθος με τις δηλώσεις Ερντογάν»

Επιμένει ο Νίκος Κοτζιάς για την υπόθεση με τις δηλώσεις Ερντογάν, αρνούμενος ότι υπήρξαν δικές του ευθύνες ή του υπουργείου του για την ανακοίνωση που ακολούθησε το επίμαχο τηλεγράφημα του ΑΠΕ και τα λόγια που δεν είπε ποτέ ο Τούρκος πρόεδρος για δημοψήφισμα στη Δυτική Θράκη.

«Ο αντιπολιτευτικός Τύπος έχει κάποιες ευκολίες να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα», υποστήριξε ο κ. Κοτζιάς, διευκρινίζοντας ότι το υπουργείο Εξωτερικών έβγαλε την επίμαχη ανακοίνωση «έχοντας διαβάσει τις δηλώσεις του στα τουρκικά από την ανάρτηση στο ίδιο το site της προεδρίας της Τουρκίας. Γι’ αυτό και εμείς στην ανακοίνωσή μας δεν αναφέραμε ούτε περί δημοψηφίσματος, ούτε οτιδήποτε άλλο», τόνισε.

 Όπως σημειώνει, «υπήρξαν δύο λανθασμένα τηλεγραφήματα, από το γραφείο τύπου της Άγκυρας και από το ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Κωνσταντινούπολη, που αναφέρουν ότι ο Ερντογάν αναφέρθηκε σε δημοψηφίσματα, εμείς τέτοια ανακοίνωση δεν κάναμε. Το γελοίο μερίδας του Τύπου και ΜΜΕ είναι», όπως υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, «ότι μας καταγγέλλουν ότι είμαστε διαλυμένο σαν υπουργείο, διότι δεν έχουμε διαβάσει οι ίδιοι την ανακοίνωση Ερντογάν αλλά αφήσαμε τον εαυτό μας να παρασυρθεί από το ΑΠΕ. Εμείς δεν αναφέραμε κανένα δημοψήφισμα, δεν κάναμε κανένα λάθος στην ανακοίνωσή μας και μας χρεώνουν κάτι που δεν κάναμε. Αυτά μόνο στην Ελλάδα του σήμερα γίνονται».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι βλέπει «σήμερα ακόμα και στην “Καθημερινή” γελοιότητες. Να μας καταγγέλλουν για διαλυμένους που δεν ξέρουν που μας πάν τα τέσσερα, όπου μας χρεώνουν όλα αυτά που κάνανε οι υπόλοιποι. Επί παραδείγματι, ο κ. Κεφαλογιάννης της ΝΔ, έκανε ερώτηση -καλόβουλα λέω εγώ- στο ευρωκοινοβούλιο, με βάση την ανακοίνωση του ΑΠΕ. Άρα, δεν είμαστε εμείς που κάναμε τέτοιο λάθος, γιατί είμαστε προσεκτικοί και μελετάμε στα τούρκικα και τις ιστοσελίδες του ΥΠΕΞ και της προεδρίας της Τουρκίας κλπ. Ας κόψουν λοιπόν την ανόητη αντιπολίτευση που μόνο κακό κάνει», κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.