ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Κοτόπουλο στο φούρνο με μουστάρδα

Κοτόπουλο στο φούρνο με μουστάρδα

Η μουστάρδα κάνει τη συνταγή πιο σέξι. Προβλέπει σκόρδο και φύλλο δάφνης, αλλά η μουστάρδα της δίνει ένα «τσικ» που απογειώνει τις γεύσεις.

Διαβάστε τη συνταγή για το κοτόπουλο στο φούρνο με μουστάρδα:

Υλικά συνταγής:

 

  • 1 χωριάτικο, βιολογικό κοτόπουλο
  • 1,5 κιλό πατάτες σκληρές, για φούρνο (Νάξου π.χ)
  • 2 καλές κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Χυμό 1 λεμονιού και ένα λεμόνι
  • Καλό, ποιοτικό ελαιόλαδο
  • Αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση συνταγής:

1. Ανάβετε το φούρνο στους 200 βαθμούς

2. Κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες

3. Τοποθετείτε το κοτόπουλο και τις πατάτες σε ταψάκι

4. Σε ένα μπολ βάζετε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και τα σκόρδα χοντροκομμένα και το ανακατεύετε

5. Φοράτε γάντια κουζίνας και με το υλικό αυτό «χαϊδεύετε» το κοτόπουλο και τις πατάτες

6. Οσο περισσότερο, τόσο καλύτερα

7. Κάντε μασάζ, μην το φοβάστε

8. Αλατίστε γενναιόδωρα το φαγητό

9. Ρίξτε πιπέρι

10. Προσθέτετε τα φύλλα δάφνης

11. Τοποθετήστε ροδέλες λεμονιού στο στομάχι του κοτόπουλου

12. Οσο μείγμα μουστάρδας σας έμεινε το ρίχνετε από πάνω

13. Προσθέτετε ένα μεγάλο ποτήρι νερό

14. Θέλει μπόλικα υγρά για να γίνουν μελωμένες οι πατάτες

15. Βάζετε αλουμινόχαρτο στο ταψάκι, αν δεν έχει καπάκι

16. Ψήνετε 2,5 ώρες

17. Επί 1 ώρα στους 200 βαθμούς και μετά στους 180

18. Επιτηρήστε λίγο το φαγητό, ίσως χρειαστεί επιπλέον νερό

19. Βγάλετε το αλουμινόχαρτο στο τέλος

iefimerida.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.