ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Κοτόπουλο παϊδάκια ψημένο με σάλτσα μουστάρδας

Κοτόπουλο παϊδάκια ψημένο με σάλτσα μουστάρδας

  • Μερίδες: 4-5
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20′
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:30 ‘
  • Έτοιμο σε: 1:50 ‘

Το κλασικό κυριακάτικο φαγάκι αποκτά πιο ιδιαίτερη εικόνα αν αντί για ολόκληρο βάλετε το κοτόπουλο κομμένο σε παϊδάκια. Η μουστάρδα Μaille au miel το κάνει ακόμη πιο νόστιμο.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο μέτριο κομμένο παϊδάκια
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια ή κυδωνάτες
  • ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα Μaille au miel
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 ½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη
  • 1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη ή θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 200γρ. ντοματίνια

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

Βήμα 2

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε όπως αναφέρεται στα υλικά. Τις ρίχνετε σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με το ξερό θυμάρι, ρίχνετε τις 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδου, το ξύσμα από το ένα λεμόνι, το μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, τις δυο κουταλιές από τη μουστάρδα και ανακατεύετε. Βάζετε το ταψί στο φούρνο να ψηθούν οι πατάτες για μισή ώρα.

Βήμα 3

Στο μεταξύ βάζετε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, το αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε την υπόλοιπη μουστάρδα, το υπόλοιπο σκόρδο, το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Αφήνετε να μαριναριστεί λίγο.

Βήμα 4

Στο μισάωρο βγάζετε το ταψί με τις πατάτες από το φούρνο, μοιράζετε ενδιάμεσα τα κομμάτια του κοτόπουλου, περιχύνετε με τα ζουμιά του μπολ, προσθέτετε το κρασί και το χυμό του λεμονιού, τα ντοματίνια ολόκληρα, πασπαλίζετε με τη φρέσκια ρίγανη και ψήνετε για τουλάχιστον μία ώρα ακόμη, ανακατεύοντας τις πατάτες και γυρίζοντας τα παϊδάκια του κοτόπουλο στο ενδιάμεσο για να ψηθούν από όλες τις πλευρές.

Βήμα 5

Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα ζεστό.

olivemagazine.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.