ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο

Κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο

Το έφτιαχνε η γιαγιά μου και ποτέ δεν θα σβήσω από το στόμα μου τη μνήμη της νοστιμιάς του ρυζιού, όταν ψήνεται στο φούρνο μέσα στο ζωμό του κοτόπουλου.

Με λίγο πρόβειο γιαούρτι, δίνει μια άλλη δροσιά σε κάθε μπουκιά!

Διαβάστε τη συνταγή για το κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο:

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10′
Χρόνος μαγειρέματος: 2:15 “
Έτοιμο σε: 2:25 “

Υλικά συνταγής:

 

  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες
  • 500γρ. ρύζι καρολίνα
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
  • 1 ζωμό κοτόπουλου σε ζελεδάκι, διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος ή πρόβειο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αλατοπιπερώνετε καλά τοκοτόπουλο, κάνετε εγκοπές και μπήγετε μέσα τα σκόρδα. Βάζετε τα κομμάτια σε πυρίμαχο ταψάκι μαζί με το χυμό των λεμονιών. Γεμίζετε νερό μέχρι τη μέση του ταψιού, σκορπάτε το βούτυρο σε κυβάκια πάνω στο κοτόπουλο και στο νερό και ρίχνετε και τον ζωμό. Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει το κοτόπουλο.

Βήμα 2

Όταν είναι έτοιμο, το γυρίζετε από την άλλη πλευρά και βάζετε στο ταψί το ρύζι. Αλατοπιπερώνετε, φροντίζετε το ζουμί να καλύπτει το ρύζι, και ψήνετε μέχρι να μαλακώσει. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό. Σβήνετε το φούρνο όταν το ρύζι δείχνει ακόμη ζουμερό, σαν λαπάς και πριν το σερβίρετε το αφήνετε για 10 λεπτά στο φούρνο σκεπασμένο με πετσέτα. Πριν σερβίρετε πασπαλίζετε το φαγητό με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Tip: Αν βρείτε στην αγορά φρέσκα σκόρδα να τα προτιμήσετε.Κρατήστε τα πράσινα μέρη τους ψιλοκομμένα και σκορπίστε τα στο ταψί.

www.syntagesmekefi.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.