ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Κοτόπουλο με μέλι και λεμόνι

Μια εντυπωσιακή, αλλά εύκολη στην εκτέλεση και χαμηλού κόστους συνταγή, που θα δώσει μια ευχάριστη νότα τόσο στο καθημερινό μας τραπέζι, όσο και αν την εκτελέσουμε ένα βράδυ, που θα έχουμε καλέσει φίλους για δείπνο. Ο συνδυασμός μελιού, λεμονιού και δεντρολίβανου, απογειώνει τόσο το κοτόπουλο όσο και τις ψητές μας πατάτες. Δοκιμάστε τη.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Σ’ ένα μικρό τηγάνι στίβουμε τα 2 λεμόνια και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μαζί με το βούτυρο, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το μέλι, αλάτι και πιπέρι.
  3. Αυτό γίνεται μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να μοσχοβολήσει η κουζίνα μας από τα αρώματα.
  4. Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σ’ ένα ταψί, μαζί με τις πατάτες.
  5. Κόβουμε το τρίτο λεμόνι σε λωρίδες και το προσθέτουμε κι αυτό στο ταψί.
  6. Ραντίζουμε με το μείγμα του μελιού και ανακατεύουμε καλά.
  7. Προσθέτουμε 1 ½ ποτήρι χλιαρό νερό και ψήνουμε για 50′ έως 1 ώρα, μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί και οι πατάτες γίνουν τραγανές.
  • 3 ζουμερά λεμόνια
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ή 4 ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κοτόπουλο κομμένο στα 8
  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες 

lovecooking.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.