ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Κοριτσάκι 5 μηνών μεταφέρθηκε από το παίδων σε νοσοκομείο της Ρώμης

Σε εξειδικευμένο Μεταμοσχευτικό Κέντρο της Ιταλίας, στη Ρώμη, μεταφέρθηκε σήμερα ένα κοριτσάκι 5 μηνών προκειμένου να υποβληθεί σε επείγουσα μεταμόσχευση ήπατος.

Το βρέφος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», με οξεία ηπατική ανεπάρκεια αγνώστου αιτιολογίας.

Για τη σοβαρότητα της κατάστασής κοριτσιού ενημερώθηκε άμεσα ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, ο οποίος σε συνεργασία με το Γραφείο Συντονισμού Μεταμοσχεύσεων Βορείου Ελλάδος ανέλαβε όλες τις διαδικασίες συντονισμού για την εύρεση μεταμοσχευτικού κέντρου και τη μεταφορά του παιδιού στο εξωτερικό, στο Ospedale Pediatrico Bambino Gesù όπου θα αναζητηθεί συμβατό μόσχευμα για το παιδί.

Οι διαδικασίες κινήθηκαν γρήγορα και το πρωί το βρέφος μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας από όπου το παρέλαβε αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας συνοδεία γιατρού της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την άμεση μετάβασή του κοριτσιού στη Ρώμη κινητοποιήθηκαν και οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ (Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ) για την έκδοση των απαραίτητων εγγράφων.

«Η ανεύρεση του κέντρου υποδοχής του βρέφους έγινε βάσει της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ των Οργανισμών Μεταμοσχεύσεων της Ελλάδας και της Ιταλίας για παραπομπή στη γείτονα χώρα περιστατικών τα οποία δεν αντιμετωπίζονται στην Ελλάδα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΜ, καθηγητής Ανδρέας Καραμπίνης, εξηγώντας ότι οι παιδιατρικές μεταμοσχεύσεις και ειδικότερα τα μοσχεύματα από βρέφη αποτελούν ειδική κατηγορία μεταμοσχεύσεων λόγω της σπανιότητας των τόσο μικρών μοσχευμάτων και των εξειδικευμένων χειρουργικών τεχνικών που απαιτούν.

«Η ανάπτυξη των παιδιατρικών μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα αποτελεί άμεση προτεραιότητα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων» σημείωσε ο κ. Καραμπίνης, που ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση της διακομιδής του βρέφους στην Ιταλία, «αποδεικνύοντας πως η άριστη συνεργασία ιατρών και επαγγελματιών υγείας δίνουν την ελπίδα ότι οι μεταμοσχεύσεις μπορούν να ανακάμψουν προς όφελος των ασθενών συνανθρώπων μας».

www.koolnews.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.