ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

«Κοντζές και Διωματάρης», η καινούργια θεατρική παραγωγή της Θεατρικής Ομάδας της Αδελφότητας Κρητών

 

Το καινούργιο θεατρικό έργο που παρουσιάζει φέτος η Θεατρική Ομάδα της Αδελφότητας φιλοδοξεί να χαρίσει στο θεατή πλούσιο γέλιο αλλά και να αλλάξει τη διάθεσή του, ιδιαίτερα σημαντικό τις δύσκολες μέρες που περνά σήμερα ο άνθρωπος.

Το έργο «Κοντζές και Διωματάρης» έχει γράψει ο Γιάννης Νιωτάκης και είναι μια καλοστημένη κωμωδία με πολλά στοιχεία παρωδίας. Η κρητική διάλεκτος χρησιμοποιείται ως εργαλείο για να γίνουν εντονότερες οι καταστάσεις που παρωδούνται. Η παρουσίαση του έργου αυτού φέτος είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που καταβάλει η Αδελφότητα Κρητών Ρόδου να προσφέρει στον άνθρωπο. Με το να δώσει την ευκαιρία στο θεατή να διασκεδάσει και να γελάσει με την καρδιά του, κάτι που το έχει ανάγκη τις μέρες μας.

Η σκηνοθεσία του έργου ανήκει στο σκηνοθέτη της Ομάδας Γιάννη Φλώρο ο οποίος έχει φροντίσει να παντρέψει την ιδιαιτερότητα του κειμένου με την ερμηνευτική δεινότητα των ηθοποιών αναδεικνύοντας τις καταστάσεις που θα πάρουν το θεατή και θα τον κάνουν συνεργό και συμμέτοχο των ιστοριών που διαδραματίζονται στο σανίδι.

Η σκηνική επιμέλεια ανήκει στο σκηνογράφο Σταμάτη Κούρο ενώ τη μουσική επιμέλεια έχει ο π. Εμμ. Σκλιβάκης.

Τους ρόλους ενσαρκώνουν οι Φρόσω Κουβίδη, Μαρία Παπαδάκη, Νίκος Κουρουπάκης, Ευγενία Στεφανάκη, Μανώλης Τσιρακάκης, Αντ. Ευ. Ξεπαπαδάκης, Μανώλης Καλογεράκης, Μάριος Καλογεράκης, Νικηφόρος Στρατήγης, Στέλιος Μοσχονάς, Γιώργος Ψαρολογάκης και Γιάννης Νιωτάκης.

Πολλοί θα αναρωτηθούν τι σημαίνει ο τίτλος του έργου «Κοντζές και Διωματάρης». Να πούμε ότι, Κοντζές είναι το μπουμπούκι του τριαντάφυλλου, μεταφορικά εκείνος που νεάζει, ενώ Διωματάρης, ο όμορφος άντρας.

Το καινούργιο θεατρικό έργο «Κοντζές και Διωματάρης» θα παρουσιαστεί στο θερινό θέατρο ΡΟΔΟΝ σε τρεις παραστάσεις στις 3, 4 και 5 Ιουνίου 2016 στις εννέα το βράδυ. Γέλιο λοιπόν μέχρι… δακρύων, υπόσχονται τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας…

Η Θεατρική Ομάδα της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Γιάννη Νιωτάκη,

«Κοντζές και Διωματάρης»

Μια κρητική κωμωδία – παρωδία που χαρίζει στο θεατή γέλιο μέχρι δακρύων… Ένα θεατρικό έργο που θα του αλλάξει τη διάθεση.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Φλώρος

ΘΕΡΙΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΟΝ

Παρασκευή 3, Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Ώρα: 21.00

ΕΙΣΟΔΟΣ: 5 ΕΥΡΩ

Με τη στήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού Ρόδου

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.