ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Κοντοσούβλι Ρόδου (Παστίδας)

Υλικά συνταγής

  • 2,4 κιλά χοιρινό (λαιμός)
  • 5 κρεμμύδια ροδέλα
  • 5 πιπεριές μεγάλο καρέ
  • 5 τομάτες ροδέλα
  • 120γρ. ηλιέλαιο
  • 30γρ. αλάτι
  • 2 κ.γ.  πιπέρι
  • 1 κ.γ.  κύμινο
  • 1 κ.γ.  πάπρικα κόκκινη γλυκιά
  • 1 κ.γ.  μπούκοβο
  • 1 κ.γ.  ρίγανη

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια. Μαρινάρουμε τα κομμάτια του κρέατος με όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.
  2. Την επόμενη μέρα αλατίζουμε το κρέας στη μαρινάδα, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά εκτός ψυγείου.
  3. Περνάμε τα κομμάτια στην βέργα της σούβλας εναλλάξ λαιμό-τομάτα, λαιμό-κρεμμύδι-λαιμό-πιπεριά και τα πιέζουμε να είναι σχετικά σφικτά μεταξύ τους. Ψήνουμε ψηλά για μερικά λεπτά. Έπειτα, χαμηλώνουμε τη βέργα για να πάρει χρώμα. Σε περίπου 3 ώρες θα είναι έτοιμο.

Τσαμπίκος Κυριλής

allaksogolies.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.