ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Κόνσολας: Ισοδύναμα για το ΦΠΑ23% στην ιδιωτική εκπαίδευση – Νέα Δημοκρατία: Μεγάλο κόμμα σημαίνει μεγάλη ψυχή

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η Κομισιόν θεωρεί ότι η επιβολή έμμεσων φόρων στην εκπαίδευση αντίκειται στο κοινοτικό δίκαιο. Πρέπει να αναζητηθούν ισοδύναμα και να επανεξεταστεί η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, στα φροντιστήρια, στα ΙΕΚ και στα ωδεία».

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των φορέων της ιδιωτικής εκπαίδευσης είχε χθες ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ε. Μεϊμαράκης, για το θέμα της επιβολής ΦΠΑ 23%, μέτρο που θα οδηγήσει στην εκτόξευση των διδάκτρων σε ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, ΙΕΚ, ΚΕΚ και ωδεία.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Μεϊμαράκης, που είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή τις αρνητικές συνέπειες του συγκεκριμένου μέτρου, εξέφρασε την πρόθεσή του να συμβάλλει στην επανεξέτασή του και στην άμεση επίλυση.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Επικεφαλής του Τομέα Τουρισμού της Ν.Δ. κ. Μάνος Κόνσολας.

Αναφερόμενος στο ζήτημα, ο κ. Κόνσολας, επισήμανε:

«Πέρα από τις συνέπειες που θα γίνουν άμεσα ορατές αφού η αύξηση των διδάκτρων θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα σε πολλές οικογένειες και θα οδηγήσει σε απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας στην ιδιωτική εκπαίδευση, υπάρχει ένα μείζον ζήτημα που επιβάλλει την επανεξέταση του μέτρου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με απάντησή της σε κοινή πρωτοβουλία που ανέλαβαν η κα. Σπυράκη και ο κ. Φορτσάκης, αναφέρει ότι η επιβολή έμμεσων φόρων, όπως είναι ο ΦΠΑ, στην ιδιωτική εκπαίδευση, αντίκειται στο κοινοτικό δίκαιο.

Εγώ θα προσθέσω ότι το μέτρο αυτό δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα.

Αυτό που τώρα προέχει είναι να αναζητηθούν ισοδύναμα και να επανεξεταστεί, άμεσα, το μέτρο της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, στα φροντιστήρια, στα ΙΕΚ, στα ΚΕΚ, στα κέντρα δια βίου μάθησης και στα ωδεία.

Η Νέα Δημοκρατία, μέσω του Προέδρου της, δεσμεύθηκε να αναζητήσει λύση. Σε αυτή την κατεύθυνση οφείλουν να συνεργαστούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις».

 konsolas_meimarakis

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Μεγάλο κόμμα σημαίνει μεγάλη ψυχή. Στη Νέα Δημοκρατία κοιτάμε και προχωράμε μπροστά με ενότητα»

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Επικεφαλής του Τομέα Τουρισμού της Ν.Δ., κ. Μάνος Κόνσολας, μετά την συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί δύναμη αλήθειας, σταθερότητας και ασφάλειας.

Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου θα πάμε όλοι μαζί, ενωμένοι.

Η ενότητα της παράταξης ήταν και είναι η δύναμή της.

Η πολυσυλλεκτική και μεγάλη Νέα Δημοκρατία δεν κάνει αποκλεισμούς, ανοίγει τις πόρτες της σε όλους.

Μεγάλο κόμμα σημαίνει μεγάλη ψυχή.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας γύρισε πίσω. Αυτό το πισωγύρισμα το πληρώνουν ακριβά οι πολίτες.

Τώρα είναι καιρός να πάμε μπροστά.

Η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί να είναι η πρώτη επιλογή των πολιτών. Δεν ζητά λευκή επιταγή, ζητά την εντολή να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Με μια νέα πολιτική και κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που εμείς οι Έλληνες θα έχουμε σχεδιάσει και θα έχουμε συμφωνήσει.

Η Νέα Δημοκρατία θα διασφαλίσει το σχηματισμό κυβέρνησης για να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Να αφήσουμε πίσω μας τις εικόνες με τις κλειστές τράπεζες και τα capital controls, να επιστρέψει η χώρα στην ομαλότητα.

Σε αυτή τη νέα προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Η παράταξη μας έχει όλους ανάγκη.

Έχει ανάγκη όλους όσους την υπηρέτησαν κατά το παρελθόν, έχει ανάγκη όλους όσους έβαλαν πλάτη στα δύσκολα, τα τρία τελευταία χρόνια. Αυτούς που έδωσαν δύσκολες πολιτικές μάχες.

Όλοι μαζί, κοιτάμε μπροστά.

Προχωράμε μπροστά με ενότητα».

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.