ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Κόνσολας: Η κυβέρνηση οφείλει να μη χάνει χρόνο και χρήμα και για τον τουρισμό μας

 

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης και ο Τομεάρχης Τουρισμού, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας , με αφορμή την παύση του προγράμματος διευκόλυνσης θεωρήσεων για τα νησιά του Αιγαίου και τις χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για έκδοση βίζας σε πολίτες χωρών που αποτελούν δυναμικές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια Ελλάδα που έχει ανάγκη αξιοποίησης του 100% των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της, η κυβέρνηση δεν δικαιούται να αφήνει ανεκμετάλλευτη καμία ευκαιρία ενίσχυσης του τουρισμού μας.

Στα περσινά προβλήματα της διαδικασίας έκδοσης βίζας στη δυναμική για την Ελλάδα αγορά της Ρωσίας, έρχονται να προστεθούν δύο ακόμα φλέγοντα ζητήματα: α) η ανάγκη κάλυψης των απωλειών από την παύση του πιλοτικού προγράμματος θεωρήσεων για επισκέψεις Τούρκων τουριστών στα ελληνικά νησιά και β) η κυβερνητική αδράνεια στην αντιμετώπιση των καθυστερήσεων έως δύο μηνών, που παρατηρείται στην τεράστια αναδυόμενη τουριστική αγορά της Κίνας.

Την ώρα που εκατομμύρια τουρίστες αναζητούν νέους προορισμούς λόγω προβλημάτων ασφάλειας σε γειτονικές μας ανταγωνιστικές χώρες, η κυβέρνηση ΣΤΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν δικαιούται να αδρανεί.

Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν έχει επιβάλει την υπερφορολόγηση στο τουριστικό προϊόν μας εδώ και δύο χρόνια».

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.