ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η κυβέρνηση αποκλείοντας τους ελεύθερους επαγγελματίες από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για χρέη προς το δημόσιο και τις τράπεζες, τους οδηγεί σε «ξαφνικό» θάνατο»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η κυβέρνηση αποκλείοντας τους ελεύθερους επαγγελματίες από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για χρέη προς το δημόσιο και τις τράπεζες, τους οδηγεί σε «ξαφνικό» θάνατο»

 

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομίας και Ανάπτυξης, κατέθεσαν 34 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με πρωτοβουλία του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, με αφορμή την κυοφορούμενη εξαίρεση των ελεύθερων επαγγελματιών από τη δυνατότητα ένταξης στη διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού για χρέη προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες.

Οι Βουλευτές επισημαίνουν ότι μετά από αυτή την εξέλιξη όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν χρέη προς τις τράπεζες που αδυνατούν να τα αποπληρώσουν, θα έχουν, πλέον, να κάνουν με τα funds  και με την απειλή κατασχέσεων, ενώ όσοι έχουν χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία θα οδηγηθούν σε περιθωριοποίηση, «ξαφνικό» επαγγελματικό θάνατο και θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές και αστικές ευθύνες.

Παράλληλα, τονίζουν ότι τη στιγμή που τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ξεπεράσει τα 30 δις ευρώ και τα χρέη προς την εφορία τα 90 δις ευρώ, η εξαίρεση των ελεύθερων επαγγελματιών από τη δυνατότητα ένταξης στη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, καθιστά οριστικά ανείσπρακτα αυτά τα ποσά.
Ανάλογη απώλεια εσόδων θα υπάρξει από τον επαγγελματικό θάνατο χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών που θα δουν τα ΑΦΜ τους να αδρανοποιούνται και να μην έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν το επάγγελμά τους.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας αναφέρει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ως αυτοσκοπό την παραμονή της στην εξουσία με κάθε τρόπο. Δεν διστάζει αν θυσιάσει τους ελεύθερους επαγγελματίες και να τους οδηγήσει στο απόλυτο αδιέξοδο».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης των Βουλευτών.

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.