ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Κόνσολας: Επικίνδυνες οι δηλώσεις Τσίπρα περί μη ύπαρξης θαλάσσιων συνόρων – Τα σχολεία της Δωδεκανήσου με πολλές ελλείψεις

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Εθνικά επικίνδυνες οι δηλώσεις Τσίπρα περί μη ύπαρξης θαλάσσιων συνόρων»

 

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. και Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ., κ. Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος  στη δήλωση του κ. Τσίπρα: «Ποιά σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η δήλωση του κ. Τσίπρα σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα είναι επικίνδυνη.

Ο τέως Πρωθυπουργός έκανε τη συγκεκριμένη αναφορά για να αποσείσει τις ευθύνες του ιδίου και της κυβέρνησης του στο μεταναστευτικό.

Αν θέλει και αν τολμά, ας επισκεφθεί τη Λέσβο και την Κω για να δει τα αποτελέσματα της πολιτικής ανοιχτών συνόρων.

Οι επικίνδυνες αυτές δηλώσεις περί μη ύπαρξης θαλάσσιων συνόρων, και μάλιστα κάποιου που διετέλεσε Πρωθυπουργός, υποκρύπτουν κινδύνους για ευαίσθητες εθνικά περιοχές, όπως είναι τα νησιά του Αιγαίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από 6 μέρες ο εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών αμφισβήτησε την ύπαρξη των οριοθετημένων θαλάσσιων συνόρων ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία, που έχουν καθοριστεί από διεθνείς συνθήκες.

Η δήλωση του κ. Τσίπρα περί μη ύπαρξης θαλάσσιων συνόρων, υπονομεύει, επίσης, το δικαίωμα της Ελλάδας να προχωρήσει στην οριοθέτηση και ανακήρυξη ΑΟΖ και στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να είναι πιο προσεκτικός».

 

 

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ:  «Για πρώτη φορά τα σχολεία της Δωδεκανήσου ανοίγουν με τόσες πολλές ελλείψεις. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι κενές θέσεις αγγίζουν τις 580 και στην δευτεροβάθμια είναι 325»

 

Στην Κάρπαθο περιοδεύει από το πρωί ο υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. κ. Μάνος Κόνσολας μαζί με τον κ. Κώστα Κατσαφάδο, υπ. Βουλευτή Α΄ Πειραιώς και Νήσων.

Ο Μάνος Κόνσολας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα και στις ελλείψεις στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Δωδεκάνησα, επισημαίνοντας ότι: «είναι η πρώτη φορά, που τα σχολεία θα ανοίξουν με τόσες πολλές ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών.

Με κύρια και αποκλειστική ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας έχουν καθυστερήσει οι αιτήσεις πρόσληψης των αναπληρωτών και οι διορισμοί αναμένονται να γίνουν στα μέσα Οκτωβρίου.

Μέχρι τότε τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα νησιά του Αιγαίου θα υπολειτουργούν».

Ο Μάνος Κόνσολας ανέφερε ότι οι κενές θέσεις καθηγητών στη δευτεροβάθμια είναι 325 και προέρχονται όλες από Γυμνάσια και Λύκεια των μικρών νησιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Αγαθονήσι και στη Χάλκη υπάρχει μόνο διευθυντής, στην Τήλο υπάρχουν μόνο ο Διευθυντής και ο Γυμναστής και στην Κάσο μόνο 3 καθηγητές.

Μεγαλύτερα είναι τα προβλήματα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στα Δωδεκάνησα, που οι κενές θέσεις υπολογίζεται ότι προσεγγίζουν τις 580.

Ο κ. Κόνσολας, αναφερόμενος στο πρόβλημα, τονίζει:

«Το αίτημα για επιστροφή στην ομαλότητα και στη σταθερότητα είναι το πιο ισχυρό μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες.

Αφορά και στην Παιδεία.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδείχθηκαν ανέτοιμοι, με αποτέλεσμα τα σχολεία στα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα στα μικρά νησιά, να έχουν τα μεγαλύτερα κενά δασκάλων και καθηγητών».

 

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.