ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με φέτα

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με φέτα

  • Μερίδες: 6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15′
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25′
  • Έτοιμο σε: 40′

Με τα φρέσκα κολοκυθολούλουδα φτιάχνουμε γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά στην κατσαρόλα αλλά και στο τηγάνι γεμισμένα με τυρί, για ένα από τα πιο γευστικά καλοκαιρινά ορεκτικά.

kolokuthoanthoi
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης

Food Styling: Αντωνία Κατή

Υλικά

  • 24 κολοκυθολούλουδα ολόφρεσκα
  • 400γρ. φέτα πικάντικη, σε κύβους (ή 200γρ. φέτα πικάντικη + 200γρ. ανθότυρο)
  • ⅓ φλιτζανιού άνηθο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 αβγά
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το κουρκούτι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι μπίρα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε με προσοχή τα κολοκυθολούλουδα και αφαιρείτε τους στήμονες από το εσωτερικό τους. Τα αφήνετε να στραγγίξουν πάνω σε πετσέτα.

Βήμα 2

Ανακατεύετε το τυρί με τα αβγά, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το λάδι και αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 3

Γεμίζετε με προσοχή τους ανθούς και στρίβετε τις άκρες τους για να κλείσει μέσα καλά η γέμιση. Τους διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι να τους τηγανίσετε.

Βήμα 4

Ανακατεύετε όλα τα υλικά για το κουρκούτι και το διατηρείτε στο ψυγείο.

Βήμα 5

Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε βαρύ τηγάνι. Βουτάτε τους γεμιστούς ανθούς στο παγωμένο κουρκούτι και τους τηγανίζετε στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρετε ζεστούς.

Tip: Αν το κουρκούτι είναι πολύ σφιχτό το αραιώνετε με λίγη επιπλέον μπίρα. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε στο κουρκούτι και 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.