ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΚΛΕΙΣΤΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

 Δύο εβδομάδες πριν το 3ο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο της Ρόδου (17 Απριλίου 2016) και η Οργανωτική Επιτροπή συνεχίζει πυρετωδώς τις προετοιμασίες της, προκειμένου η κορυφαία αθλητική εκδήλωση του νησιού μας να στεφθεί με επιτυχία για μια ακόμη χρονιά.

Ένα από τα πολλά θέματα που απασχολούν τα μέλη της είναι η νέα διαδρομή, η οποία και θα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στους αθλητές, λόγω του οτι θα είναι εξολοκλήρου κλειστή από οχήματα. Επιπλέον, σαν διαδρομή είναι πολύ πιο δελεαστική και προβάλει τις ομορφιές της πόλης Ρόδου, καθώς περνά δίπλα από τα τείχη της Παλιάς Πόλης, αλλά και δίπλα από την θάλασσα. Συνδυάζει, δηλαδή, την ιστορία με τα γαλάζια νερά του Αιγαίου.

Η Οργανωτική Επιτροπή για το κλείσιμο της διαδρομής συνεργάζεται με την Τροχαία Ρόδου, ενώ διαθέτει και μια μεγάλη ομάδα Εθελοντών, μεμονωμένους και οργανωμένους, για τον σκοπό αυτό.

Μέσα από τα ενημερωτικά δελτία ζητά την κατανόηση των οδηγών. Η πιστή τήρηση των κυκλοφοριακών οδηγιών που θα δοθούν, θα διευκολύνει την όλη διοργάνωση και προπάντων για την υλοποιήσει της υπόσχεσης της Ρόδου, να διοργανώσει έναν Μαραθώνιο και παράλληλους αγώνες (10.000μ., 5.000μ. και 1.000μ.) με απόλυτη ασφάλεια.

Επίσης, η Οργανωτική Επιτροπή ζητά την κατανόηση των επαγγελματιών και καταστηματαρχών, θυμίζοντάς τους ότι ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου έχει σαν κύριο στόχο την ακόμη μεγαλύτερη προβολή του νησιού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Η ΚΛΕΙΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 2 ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Η διαδρομή του Μαραθωνίου και των άλλων μεγάλων αγώνων που στις 17 Απριλίου 2016 θα είναι κλειστή από τις 7 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, είναι η εξής:

Σημείο εκκίνησης  Κέντρο Ρόδου-Δικαστήρια➢Πλατεία Ελευθερίας➢Οδός Σάββα Νικολάου➢Οδός Γεωργίου Παπανικολάου➢ Οδός Κω➢ Οδός Λέρου➢ Οδός Καλύμνου➢ Ακτή Μιαούλη➢ Κάτω Πέτρες➢ Οδός Κρητικά/Ιαλυσού➢ Στροφή 1η στα φανάρια της διασταύρωσης της οδού Ιαλυσού/Κρητικά με τη οδό Ηλιάδων (Φανερωμένη)➢Οδός Ιαλυσού/Κρητικά➢Κάτω Πέτρες➢ Ακτή Μιαούλη➢ Οδός Καλύμνου➢ Οδός Λέρου ➢Οδός Κω➢ Οδός Γεωργίου Παπανικολάου ➢Οδός Σάββα Νικολάου➢ Πλατεία Ελευθερίας ➢Ακτή Σαχτούρη➢ Πύλη Ελευθερίας➢ Ακτή Σαχτούρη➢ Οδός Αυστραλίας ➢ Νέα περιφεριακή Ρόδου ➢ Στροφή  2η στα φανάρια της διασταύρωσης της Νέας περιφεριακής Ρόδου με τη Λεωφόρο Καλλιθέας➢ Νέα περιφεριακή Ρόδου ➢ Οδός Αυστραλίας ➢ Ακτή Σαχτούρη➢ Πύλη Ελευθερίας➢ Μύλοι ➢Στροφή 3η στο ελαφάκι ➢Μαρίνα Μανδρακίου ➢Κέντρο, Πλατεία Ελευθερίας ➢ Επανάληψη διαδρομής ➢ Τερματισμός: Κέντρο Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας.

-Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.roadstorhodes.com

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Σε ηλικιακές κατηγορίες θα διεξαχθεί ο φετινός 3ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου σύμφωνα

με την προκήρυξη. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων, που πλαισιώνουν

τον Μαραθώνιο και θα γίνουν την ίδια ημέρα. Ο αγώνας των 1.000 μέτρων, ως γνωστόν, είναι για Μαθητές των Δημοτικών Σχολείων.

Παράλληλα, θα υπάρχει για πρώτη φορά και ομαδική βαθμολογία στους μεγάλους αγώνες.

Έχουμε, λοιπόν:

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

-Μαραθώνιος: έως 39 ετών (γεννημένοι μέχρι και το 1977), 40-49 ετών, 50-59 ετών, 60 ετών και άνω.

-5 και 10 χιλιόμετρα: έως 29 ετών (γεννημένοι μέχρι και το 1987), 30-39 ετών, 40-49 ετών, 50-59 ετών,

60 ετών και άνω!

ΟΜΑΔΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

-Για όλες της κατηγορίες, όλων των αγωνισμάτων οι (4) καλύτεροι αθλητές – τριες από κάθε ομαδική συμμετοχή , κατά τον τερματισμό του αγώνα, αποτελούν τη βαθμολογούμενη ομάδα του.

Το άθροισμα των βαθμών των τεσσάρων (4) καλύτερων αθλητών – τριών κάθε σωματείου αποτελεί την ομαδική βαθμολογία του. Τα σωματεία κατατάσσονται με πρώτο (1o ) αυτό που έχει τη μικρότερη ομαδική βαθμολογία,

2o αυτό που έχει την αμέσως μεγαλύτερη κ.ο.κ.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται εκείνη που ο 1ος αθλητής – τρια  της τερμάτισε

σε καλύτερη θέση.

ΕΠΑΘΛΑ

-Στον πρώτο – η αθλητή  – τρια της γενικής  κατάταξης κάθε αγωνίσματος  θα απονεμηθεί κύπελλο.

-Στους  (3) πρώτους – τες της ατομικής κατάταξης κάθε αγωνίσματος σε κάθε κατηγορία  θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα. (με την προϋπόθεση να έχουν τερματίσει τουλάχιστον τέσσερις (4) αθλητές – τριες στην κατηγορία)

-Στην πρώτη ομάδα  (βαθμολογία ομαδικού κατά αγώνισμα) θα απονεμηθεί κύπελλο.

Στις (3) πρώτες ομάδες  κάθε αγωνίσματος, θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα.

Χρηματικά Έπαθλα*

-Στους τρεις πρώτους-τες  της γενικής κατάταξης του Μαραθωνίου θα δοθούν:

Θέση     Άνδρες       Γυναίκες

  1. 500€                 500€
  2.   300€                 300€
  3. 200€          200€

Οι  αθλητές που θα καταταγούν στις πιο πάνω θέσεις θα δικαιούνται τα χρηματικά έπαθλα εφόσον έχουν σημειώσει επίδοση καλύτερη από 2:27.00 για τους Άνδρες  και από 2:48.00 για τις Γυναίκες.

*οι παραπάνω αμοιβές – χρηματικά έπαθλα των αθλητών – αθλητριών υπόκεινται σε κράτηση φόρου 20%, σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

-Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Μαραθώνιο Δρόμο, τα 10.000μ., 5.000μ., και 1.000μ. θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως τις 10 Απριλίου 2016.

Δήλωση συμμετοχής μπορείτε να εκτυπώσετε από την ιστοσελίδα του αγώνα www.roadstorhodes.com ή

να προμηθευτείτε από το γραφείο πληροφοριών του Δήμου Ρόδου, Αβέρωφ 3, 85100 Ρόδος, 0030 22410 35945.

 

ΤΡΟΠΟΙ  ΕΓΓΡΑΦΗΣ

-Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:

α. Με οnline εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.roadstorhodes.com

β. Με αποστολή της έντυπης δήλωσης με fax:22410 30145  / Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

γ.  Αυτοπροσώπως στα παρακάτω σημεία:

Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Βύρωνος 1, 85100 Ρόδος / Τηλέφωνα:  22410 30145

-ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι  αιτήσεις που θα κατατίθενται αυτοπροσώπως ή με φαξ  για να θεωρούνται έγκυρες, πρέπει να συνοδεύονται συγχρόνως από φωτοτυπία  παραστατικού πληρωμής.

 

-Συνδιοργανωτές  της όλης εκδήλωσης είναι, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου,

η «ΜΚΟ» Μαραθώνιος Ρόδου και στηρίζουν, ο Δήμος Ρόδου, ο ΔΟΠΑΡ και η  Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ 2016 ΑΦΙΣΑ                                                                                                                                         

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.