ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Κίτρινο ριζότο με κρόκο Κοζάνης και τριμμένα τυριά

Κίτρινο ριζότο με κρόκο Κοζάνης και τριμμένα τυριά

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά

Σερβίρει 2 άτομα
Βαθμός δυσκολίας εύκολη

υλικά

3 φλιτζάνια του εσπρέσσο ρύζι γλασέ
1 μικρό καρότο (χοντροτριμμένο)
10 φλιτζάνια του εσπρέσσο κοτόζουμο
½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Βιολογικό
1 κ.γ. Χωριό Soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ανάλατο
15-18 ίνες κρόκου Κοζάνης (σαφράν)
1 κ.σ. Χωριό Ποικιλία τριμμένων τυριών με γραβιέρα
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
Αλάτι-πιπέρι

εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 1 λεπτό.
  2. Κατόπιν, προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το κοτόζουμο, το σαφράν, το καρότο, το αλατοπίπερο και βράζουμε μέχρι να χυλώσει.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε με το βούτυρο, τα τυριά και το χυμό λεμονιού.
  5. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε πιάτα.

κατηγορίες συνταγής

Διάρκεια Μαγειρέματος:
15 – 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας:
Για αρχάριους
Είδος φαγητού:
Μαγειρευτά
Τύπος γεύματος:
Ορεκτικό, Κυρίως πιάτο

Πώς να το μαγειρέψω:
Στην κατσαρόλα
Για ειδικές περιπτώσεις:
Φοιτητική ζωή, Ρομαντικό δείπνο
Της εποχής:
Όλες τις εποχές
Συστατικά:
Γαλακτοκομικά, Λαχανικά, Ρύζι

www.minervahorio.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.