ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Το «κίνημα της ελεύθερης θηλής» χτυπά την Ισλανδία

Μια τόπλες διαμαρτυρία για την απαγόρευση γυμνού στα social media συναρπάζει μέχρι και βουλευτή που συμμετέχει στο #freethenipple

Ένα φεμινιστικό κύμα έπληξε την Ισλανδία με προτεταμένα γυναικεία στήθη στο Twitter και στα άλλα social media  στο πλαίσιο του  #freethenipple, μιας πρωτοβουλίας που ξεκίνησε από μία φοιτήτρια την  Boel Sigridur Guðbrandsdóttir, η οποία θέλησε να διαμαρτυρηθεί κατά της πολιτικής του Facebook και του Instagram να δημοσιεύουν γυμνές φωτογραφίες.

Όταν η Boel επικρίθηκε για τη δημοσίευση των τόπλες φωτογραφιών του εαυτού της στο Twitter, η online κοινότητα έσπευσε να απαντήσει, δημοσιεύοντας τόπλες φωτογραφίες.

Η ίδια η Boel, πρόεδρος φεμινιστικής οργάνωσης στο Πανεπιστήμιό της έσπευσε να δηλώσει ότι “Ο στόχος μου είναι απλά να προωθήσω την περαιτέρω ισότητα των φύλων. Οι γυμνόστηθες γυναίκες παραμένουν ταμπού στην κοινωνία και αυτό είναι κάτι που δεν μου αρέσει. Τα στήθη δεν είναι τα γεννητικά όργανα και εμείς απλά θέλουμε να γιορτάσουμε  το σώμα μας “.   Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων γιορτάστηκε μάλιστα στις 26 Μαρτίου η «Ημέρα της Ελεύθερης Θηλής», στο πανεπιστήμιο της αλλά και σε άλλα κατώτερα και ανώτερα κολλέγια της Ισλανδίας.

thiles

«Ενθαρρύνουμε όλες τις γυναίκες στο σχολείο, μαθήτριες και καθηγήτριες, να μην φορούν σουτιέν αυτή την ημέρα. Τα αγόρια μπορεί επίσης να ανοίξουν τρύπες στα μπλουζάκια τους και με αυτό τον τρόπο να δείχνουν τις θηλές τους, “δήλωσε η Boel.

Μεταξύ των γυναικών που στήριξαν  την πρωτοβουλία και δημοσίευσαν φωτογραφίες με γυμνό το πάνω μέρος είναι και η τηλεοπτική προσωπικότητα Margret Erla Maack αλλά και η βουλευτής Björt Ólafsdóttir που ανέβασε την φωτό στο Twitter γράφοντας: «Αυτό εδώ είναι για τη σίτιση των βρεφών».

www.lifo.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.