ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Κινδύνευσε αεροσκάφος της Αir France από πύραυλο της Β. Κορέας

Ανησυχία και οργή προκαλεί η αποκάλυψη ότι πτήση της Air France με 323 επιβάτες, η οποία ξεκίνησε από το Τόκιο και είχε προορισμό το Παρίσι, πέρασε από το σημείο στο οποίο έπεσε ο πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα με διαφορά μόλις 10 λεπτών.

Τα data της πτήσης δείχνουν ξεκάθαρα ότι τόσο ο πύραυλος όσο και το αεροσκάφος της Air France που εκτελούσε την πτήση 293 από Τόκιο προς Παρίσι με 323 επιβάτες, βρέθηκαν στο ίδιο σημείο. Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, δεν υπάρχει αμφιβολία από τα δεδομένα ότι το αεροσκάφος βρέθηκε πολύ κοντά (για την ακρίβεια με διαφορά 10 λεπτών) σε τεράστιο κίνδυνο.

Σε δήλωση στο ABC News, η Air France ανέφερε ότι κανένα περιστατικό δεν προέκυψε κατά τη διάρκεια της πτήσης. Ωστόσο στην ίδια δήλωση επισημαίνεται ότι η εταιρεία συνεχώς αναλύει πιθανούς κινδύνους και προσαρμόζει ανάλογα τα δρομολόγιά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, των αμερικανικών ΜΜΕ, στο Πεντάγωνο υπάρχει έκδηλη ανησυχία για τον κίνδυνο στον οποίο μπαίνουν τα αεροσκάφη που περνούν από την περιοχή και γι’ αυτό εξετάζονται σχολαστικά τα data των πτήσεων.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.