ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Κινδυνεύει το μωρό σας από παχυσαρκία; Κάντε το τεστ του Harvard

Πόσες πιθανότητες έχει το παιδί σας να εκδηλώσει παχυσαρκία; Ερευνητές από το Imperial College στο Λονδίνο και το Πανεπιστήμιο Harvard δημιούργησαν ένα απλό online εργαλείο σας επιτρέπει να ανακαλύψετε εύκολα και γρήγορα πόσες πιθανότητες έχει το μωρό σας να γίνει παχύσαρκο, ήδη από τη στιγμή της γέννησής του.

Το τεστ για τον υπολογισμό του αποτελέσματος λαμβάνει υπόψη του, το βάρος γέννησης του μωρού, το βάρος της μητέρας και του πατέρα, τον αριθμό των ατόμων που μένουν στο σπίτι, το είδος εργασίας της μητέρας και το εάν εκείνη κάπνιζε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι επιστήμονες βασίστηκαν για τη δημιουργία του στην επεξεργασία των δεδομένων μιας έρευνας που έγινε στη Φινλανδία με τη συμμετοχή 4000 παιδιών. Από αυτά, όσα είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες για παχυσαρκία φάνηκε ότι ακολουθούσαν κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο σχετικά με κάποιους «περιβαλλοντικούς παράγοντες», όπως το βάρος των γονιών και το επάγγελμα της μητέρας. Η ακρίβεια του τεστ ελέγχθηκε με άλλες έρευνες που έγιναν στην Ιταλία και τις ΗΠΑ.

Κάντε το τεστ εδώ

Onmed.gr

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.