ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Κίνα: προσλαμβάνουν τσιρλίντερς για τους… προγραμματιστές

Όλοι γνωρίζουμε τα σχεδόν εξωπραγματικά πακέτα που προσφέρουν οι μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας και του διαδικτύου, προκειμένου να προσελκύσουν τους καλύτερους εργαζόμενους: από χρηματικά bonus μέχρι εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν ακόμα και γήπεδα για αθλήματα. Ωστόσο, για προσωπικές τσιρλίντερς δεν είχαμε ακούσει ξανά. Μέχρι τώρα.

Από ό,τι φαίνεται, στην Κίνα έχουν βρει έναν νέο τρόπο να εμψυχώνουν το προσωπικό τους και συγκεκριμένα τους προγραμματιστές: προσλαμβάνουν όμορφες γυναίκες, για να συναναστρέφονται μαζί τους, την ώρα που εκείνοι δουλεύουν, και να τους φτιάχνουν τη διάθεση. Ο τίτλος των συγκεκριμένων γυναικών είναι: τσιρλίντερ για προγραμματιστές.

Αλλά τι ακριβώς κάνουν αυτά τα κορίτσια; Σύμφωνα με τη σελίδα στο Facebook, Trending in China, η οποία έφερε στο φως τη νέα πρακτική, με πρόσφατη ανάρτηση, οι τσιρλίντερς για τους προγραμματιστές έχουν, μεταξύ άλλων, τα εξής καθήκοντα:

  • Αγοράζουν πρωινό για τους προγραμματιστές της εταιρείας
  • Αν οι προγραμματιστές θέλουν μία “κουβεντούλα” είναι εκεί για να μιλήσουν μαζί τους
  • Παίζουν με τους προγραμματιστές… πινγκ – πονγκ

Φωτογραφίες: οι τσιρλίντερς σε δράση

Όσο για τον λόγο που οι κινέζικες εταιρείες που ασχολούνται με το διαδίκτυο, καταφεύγουν σε αυτή τη λύση; “Οι προγραμματιστές είναι στη μεγάλη πλειοψηφία τους άνδρες και απαίσιοι στην κοινωνικοποίηση”, είπε στο Trending in China ένας διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού από μία εταιρεία που εφαρμόζει την πρακτική.

“Η παρουσία των κοριτσιών έχει βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των προγραμματιστών μας και έχει δώσει νέα ώθηση”, συμπληρώνει, ενώ το geek.com γράφει ότι οι υποψήφιες για τη θέση πρέπει να επιδείξουν ικανότητες επικοινωνίας με άτομα που δεν τα πάνε τόσο καλά στο κομμάτι της κοινωνικοποίησης.

Λέτε σύντομα στις αγγελίες για δουλειά, εδώ στη… δύση, να δούμε κάτι παρόμοιο; Και γιατί όχι και άνδρες τσιρλίντερς για τις γυναίκες προγραμματίστριες; Ή τσιρλίντερς για όλους τους εργαζόμενους. Ή… το αφήνουμε ως εδώ.

www.pathfinder.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.