ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Κέρκυρα: Έσκαψαν τούνελ για να αποδράσουν αλλά… [Video]

Ήθελαν τη… βοήθεια της Παναγίας για να αποδράσουν κρατούμενοι των Φυλακών της Κέρκυρας, οι οποίοι, ανήμερα της μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας, επιχείρησαν να το σκάσουν.

Η Παναγία όμως δεν… βοήθησε καθόλου και οι ελπίδες τους για πιθανή χαλάρωση των μέτρων προστασίας και ελέγχου λόγω της ημέρας δεν επιβεβαιώθηκαν…

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακάλυψαν τρύπα σε χώρο εντός της φυλακής, η οποία συνδεόταν με τούνελ το οποίο προϋπήρχε, μάλλον από την εποχή της μεγάλης απόδρασης το 1996.

Η τρύπα -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- δημιουργήθηκε από κρατούμενους το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με σκοπό να συνδεθεί με τα τούνελ προς την περιοχή της Γαρίτσας για να επιχειρηθεί απόδραση.

Κάτοικος της περιοχής που έκανε βόλτα με τον σκύλο του το πρωί σήμερα στο αλσύλλιο που βρίσκεται στον περίβολο των Φυλακών, διαπίστωσε μία περίεργη συμπεριφορά του ζώου του. Ενημέρωσε τους αστυνομικούς της Εξωτερικής Φρουράς οι οποίοι, παράλληλα, αναζητούσαν την πηγή περίεργων θορύβων κάτω από το οδόστρωμα.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η Αστυνομία με το σύνολο σχεδόν της τοπικής της δύναμης αλλά και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, αποκλείστηκε ο χώρος και, μετά από έρευνες τόσο έξω όσο και μέσα στις Φυλακές, αποκαλύφθηκε ότι κρατούμενοι είχαν σκάψει τούνελ με μήκος τουλάχιστον 30 μέτρα και ετοιμαζόντουσαν να καλύψουν την πολύ μικρή απόσταση που τους χώριζε από την άσφαλτο και, από εκεί, απ΄ την ελευθερία τους!

Πληροφορίες αναφέρουν πως, αν δεν είχαν γίνει αντιληπτοί, η απόδραση θα είχε ολοκληρωθεί σήμερα ή το αργότερο, αύριο το απόγευμα, προφανώς προκειμένου οι βαρυποινίτες να εκμεταλλευτούν την (θεωρητική) ραστώνη και στις υπηρεσίες δίωξης, τις ημέρες της γιορτής…

Να θυμίσουμε πως 19 χρόνια πριν, στην Κέρκυρα είχε καταγραφεί η μεγαλύτερη απόδραση των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα μας, όταν πάνω από 120 κρατούμενοι το είχαν σκάσει μετά από κατάληψη των φυλακών που διήρκησε δύο εβδομάδες.

corfupress.com

aftoforo.gr

zoogla.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.