ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
IMG_2881

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ!!!

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 φλ.τσαγιου αλευρι μαλακο κοσκινισμενο
1 πρεζα αλατι
1 κ.γλυκου σοδα μαγειρικης
3/4 φλ.τσαγιου ζαχαρη
1 φλ.τσαγιου φρεσκοστυμμενο χυμο πορτοκαλι
1/3 φλ.τσαγιου σπορελαιο
Ξυσμα απο ενα μεγαλο πορτοκαλι
1 κ.σουπας λευκο ξυδι
1 βανιλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ενα μεγαλο μπωλ ριχνουμε το κοσκινισμενο αλευρι,τη σοδα το αλατι
και τα ανακατευουμε με ενα κουταλι.



Σε αλλο μπωλ τωρα βαζουμε τη ζαχαρη



το χυμο πορτοκαλιου

 



το σπορελαιο,

το ξυδι, το ξυσμα, και τη βανιλια
.Τα χτυπαμε με το συρμα 2με 3
λεπτα να διαλυθει η ζαχαρη.



Προσθετουμε το μειγμα των υγρων στο μπωλ 
με το αλευρι



 και ανακατευουμε με το συρμα μεχρι να ομογενοποιηθει το μειγμα.



Λαδωνουμε μια μικρη μακροστενη φορμα



 και στρωνουμε λαδοκολλα στη βαση
γιατι ξεφορμαρεται δυσκολα.



Αδειαζουμε το μειγμα στη φορμα 



και το 
ψηνουμε στους 170 βαθμους σε καλα προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις,
για 40 λεπτα εως οτου μπηγοντας το μαχαιρι στο κεντρο της φορμας 
αυτο να βγαινει καθαρο.

Το αφηνουμε να κρυωσει πολυ καλα και το αναποδογυριζουμε σε πιατελα,αφαιρωντας την λαδοκολλα με προσοχη.


 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Η συνταγη ειναι της Αργυρως Μπαρμπαριγου

nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.