ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Κέικ πορτοκάλι

Κέικ πορτοκάλι

Αυτό το νόστιμο κέικ πορτοκαλιού θα σας εκπλήξει και θα σας θυμίσει γνώριμες γεύσεις αφού η συνταγή είναι παρμένη από τα εργαστήρια των ζαχαροπλαστείων Κωνσταντινίδης. 

Για το κέικ πορτοκαλιού θα χρειαστούμε:

100 γραμ. αγελαδινό βούτυρο
350 γραμ. ζάχαρη
2 γραμ. αλάτι
270 γραμ. αβγά ολόκληρα (περίπου 5 αυγά)
150 γραμ. ζωική κρέμα γάλακτος 35% 
300 γραμ. αλεύρι μαλακό
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
8 γραμ. μπέικιν πάουντερ
30 γραμ. κονιάκ

  Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα χτυπάμε με το σύρμα  μέχρι να αφρατέψουν καλά
Θα πρέπει το μείγμα να είναι κάπως έτσι
Ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά
Ανακατεύουμε σταδιακά με μια σπάτουλα..

..και στη συνέχεια προσθέτουμε  σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος

Βγάζουμε τη λεκάνη από το μίξερ και ρίχνουμε στο μείγμα το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ

Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
Σερβίρουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 50-55 λεπτά

Βάλτε το κέικ σε κλειστό σκεύος προκειμένου να διατηρηθεί αφράτο και μαλακό.
Καλή επιτυχία!

Ευχαριστούμε θερμά τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης

www.bakemesoftly.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.