ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΗΠΑ: Καθηγητής Στατιστικής κέρδισε 100.000 δολάρια χάρη στις πιθανότητες!

Σε μια πρόσφατη κλήρωση του λαχείου Powerball, η πιθανότητα να κερδίσει με το δελτίο που αγόρασε ήταν 1 στις 913.129. Ήταν όμως εκείνος που κέρδισε 100.000 δολάρια

Ο Νίκολας Καπούρ, καθηγητής Στατιστικής στο πανεπιστήμιο Fairfield του Κονέκτικατ, γνωρίζει μερικά πράγματα για τις πιθανότητες. Αποτελεί, άλλωστε, το αντικείμενό του

Σε μια πρόσφατη κλήρωση του λαχείου Powerball, η πιθανότητα να κερδίσει με το δελτίο που αγόρασε ήταν 1 στις 913.129. Ήταν όμως εκείνος που κέρδισε 100.000 δολάρια! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι πιθανότητες να κερδίσει το μεγάλο τζακ ποτ είναι περίπου 1 στις 300 εκατομμύρια, όμως αυτές για να κερδίσει κάποιος οποιοδήποτε ποσό είναι σαφώς μεγαλύτερες.

«Κάποιος μπορεί να νικήσει τις πιθανότητες, ιδίως όταν τις διδάσκει», παραδέχτηκε σε τηλεοπτικό σταθμό της Νέας Υόρκης. Διευκρίνισε δε ότι «ο καθηγητής μέσα μου λέει να μείνω στους αριθμούς, όμως ο νικητής μου λέει ότι είναι απλά τύχη». Ο Καπούρ αποκάλυψε ότι αγοράζει ένα δελτίο την εβδομάδα και θα συνεχίσει να το κάνει.

Η δημοφιλία του Powerball έφτασε στο ζενίθ τον Ιανουάριο όταν το τζακ ποτ του 1,5 δισ. δολαρίων έφερε φρενίτιδα στις τάξεις των επίδοξων νικητών. Και μπορεί οι μαθητές του Καπούρ να μην έφτασαν στην κορυφή αυτή τη φορά, συνειδητοποίησαν όμως ότι μερικές φορές οι πιθανότητες παίζουν ρόλο και μπορούν να είναι με το μέρος σου, αρκεί να παίζεις σωστά το παιχνίδι.

 

 ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.