ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Οι καθαρίστριες γιορτάζουν την επαναπρόσληψή τους – Φιέστα με υπουργούς και ζωντανή εκπομπή του ρ/σ «Στο Κόκκινο» [εικόνες]

Αφού πήγαν στο Μέγαρο Μαξίμου και φωτογραφήθηκαν στο πλάι του Αλέξη Τσίπρα, οι καθαρίστριες γιορτάζουν σήμερα την επαναπρόσληψή τους και στην Καραγεώργη Σερβίας έχει στηθεί από νωρίς μία μίνι φιέστα.

Ο διευθυντής του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο» Κώστας Αρβανίτης μεταδίδει ζωντανά, ενώ το παρόν δίνουν και δυο υπουργοί της κυβέρνησης, η αναπληρώτρια ΥΠΟΙΚ Νάντια Βαλαβάνη και ο αναπληρωτής ΥΠΕΣ Γιώργος Κατρούγκαλος.

Οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ σε πανηγυρικό κλίμα στο χώρο που είχαν κατασκηνώσει όλο το προηγούμενο διάστημα γιορτάζουν τη δικαίωσή τους.

Από το χώρο που είχαν κατασκηνώσει οι καθαρίστριες πέρασε και η αναπληρώτρια ΥΠΟΙΚ η οποία δήλωσε ότι ότι κέρδισαν αυτές οι γυναίκες, το κέρδισαν μόνες τους, ενώ παρέμβαση στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» που εκπέμπει ζωντανά από το σημείο έκανε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Ανάμεσα στα άλλα τόνισε ότι οι απολυμένες καθαρίστριες, θα επιστρέψουν στο Δημόσιο με το ίδιο καθεστώς με το οποίο εργάζονταν πριν την απόλυσή τους, ωστόσο, θα γίνει προσπαθεί και οι 595 γυναίκες να επιστρέψουν με 8ωρο και όχι με 4ωρο, όπως δούλευαν πριν. Επίσης, ανέφερε πως θα επαναπροσληφθούν και οι καθαρίστριες με σύμβαση έργου που απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο όταν έληξαν οι συμβάσεις τους το 2012 και που τώρα έχουν κατασκηνώσει στην οδό Νίκης ζητώντας την επαναπρόσληψή τους. 

Βαρουφάκης: Σύμβολα της αντίστασης οι καθαρίστριες 

Εντωμεταξύ ο Γιάνης Βαρουφάκης εξέδωσε και ανακοίνωση για τις  καθαρίστριες: 

«Καθ’ οδόν για το σημερινό Eurogroup, για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων που διεξάγει η κυβέρνηση με προσήλωση στο στόχο της επίτευξης μιας συμφωνίας-λύτρωσης για τη χώρα, δεν δύναμαι να βρίσκομαι έξω από το Υπουργείο για να τιμήσω τις καθαρίστριες του Υπουργείου που, μέσα από τον αγώνα τους, αναδείχθηκαν σε σύμβολα της αντίστασης κατά των Μνημονίων και οι οποίες σήμερα επιστρέφουν στην δουλειά τους.
 
Η σκέψη μου θα είναι μαζί τους. Όπως όμως θα είναι και στις συναδέλφους τους, τις συμβασιούχους καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, που δεν έχουν βρει ακόμα τη δικαίωσή τους και για αυτό συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους δίπλα στην είσοδο του Υπουργείου. Σε αυτές τις γυναίκες, που το κράτος χρησιμοποίησε για χρόνια με όρους εργασιακής ομηρίας, προτού τις θυσιάσει στον βωμό της «προσαρμογής» και του «εξορθολογισμού», θέλω να εκφράσω πλήρη συμπαράσταση και να τους μεταφέρω την βούλησή μου για ανεύρεση λύσης σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Ήδη προωθείται προς ψήφιση στην Βουλή διάταξη για την εκ νέου απασχόλησή τους με συμβάσεις έργου μέχρι το τέλος του 2015, δίνοντας με τον τρόπο αυτό προσωρινή ανακούφιση στο πρόβλημά τους. Παράλληλα, έχω δεσμευτεί πως στους επόμενους μήνες, σε συνεννόηση με το συναρμόδιο Υπουργείο, θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της κοινής λογικής.
 
Το Υπουργείο Οικονομικών βρισκόταν τα τελευταία πέντε χρόνια στο κέντρο του σχεδιασμού μιας καταστροφικής για την ελληνική κοινωνία πολιτικής. Την ίδια ώρα που δαπανούσε εκατομμύρια για πληρωμές συμβούλων των οποίων οι συμβουλές συνεισέφεραν στην αποδόμηση της κοινωνικής οικονομίας μας, πέταγε στο δρόμο και λοιδορούσε τις γυναίκες που το καθάριζαν με χαμηλότατους μισθούς. Όπως δήλωσα την ημέρα που ανέλαβα το Υπουργείο Οικονομικών, η αντιστροφή αυτής της σκανδαλώδους βαναυσότητας θα συμβόλιζε την αλλαγή πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών για την οποία μας εξουσιοδότησε ο ελληνικός λαός της 25η Ιανουαρίου.
 
Σήμερα σημειώνουμε την πρώτη πράξη αυτής της δέσμευσης και τη χρησιμοποιούμε ως ευκαιρία για να απαντήσουμε στους δανειστές που κατηγορούν την κυβέρνησή μας ότι τέτοιες πράξεις αποκατάστασης της νόμιμης και ηθικής τάξης αποτελούν «υπαναχώρηση από μεταρρυθμίσεις». Τους θυμίζουμε ότι η κυβέρνησή μας έχει διαφορετική αντίληψη του τι σημαίνει μεταρρύθμιση και πως οι δικές μας μεταρρυθμίσεις δεν έχουν καμία σχέση με εκείνες τις πρακτικές που συνεισέφεραν για δεκαετίες στην υπανάπτυξη και στις αδικίες που κράτησαν τη χώρα πίσω».

 iefimerida.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.