ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Καταστροφική βραδιά για την Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA

Μόνο ο Ολυμπιακός πρόσθεσε στο σακούλι της Ελλάδας στην κατάταξη της UEFA. Η ισοπαλία του στην Αστάνα πρόσφερε 0.200 βαθμούς, που ήταν και οι μοναδικοί, καθώς Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ υπέστησαν ήττες-σοκ. Μάλιστα με την πρόκριση στους «32» για αμφότερους να μοιάζει από δύσκολη ως αδύνατη, πράγμα που περιορίζει τις δυνατότητες της χώρας να αυξήσει σημαντικά τη συγκομιδή της στο υπόλοιπο της σεζόν.

Η Ελλάδα παραμένει μεν 14η (25,900), αλλά η 15η Κροατία είναι κοντά (25.250) αν και θα μείνει χωρίς εκπρόσωπο μετά το Δεκέμβριο. Πιο απειλητική μοιάζει η 16η Αυστρία (24.350).

Σύμφωνα με το πλάνο της UEFA, προτίθεται από τη σεζόν 2018/19 να δώσει τέσσερα απευθείας εισιτήρια στους ομίλους του Champions League στις ομάδες των χωρών 1-4 της κατάταξης, δύο στις χώρες 5-6 και από ένα στις χώρες 7-10. Αν η Ελλάδα παραμείνει στην 15η θέση, τότε είναι δεδομένο ότι ο πρωταθλητής θα ξεκινάει από τον 2ο προκριματικό γύρο, ενώ αν ανεβούμε στην 14η, τότε οι υποχρεώσεις του πρωταθλητή θα ξεκινούν από τον 3ο προκριματικό. Αν ο κάτοχος του Champions League και εκείνος του Europa League έχουν προκριθεί στους ομίλους μέσω των πρωταθλημάτων τους ο πρωταθλητής Ελλάδας θα συμμετάσχει στα playoffs.

Όσο για τον δεύτερο του ελληνικού πρωταθλήματος, υπάρχουν δύο σενάρια. Στο πρώτο, η Ελλάδα δεν θα έχει δεύτερο εκπρόσωπο, αφού στο δρόμο των μη πρωταθλητών θα συμμετάσχουν οι 3οι των χωρών 5-6 της κατάταξης και οι 2οι των χωρών 7-12. Το δεύτερο σενάριο, προβλέπει πως ο 2ος των χωρών 10-15, δηλαδή πιθανότατα και της Ελλάδας θα ξεκινάει τις υποχρεώσεις τους από τον πρώτο προκριματικό του Champions League.

Αναλυτικά η κατάταξη:
inner

 ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.