ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Κατασκευές για παιδιά: διακοσμήστε κούπες!

Μήπως τα ντουλάπια της κουζίνας σας είναι γεμάτα με κούπες που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ;

Οι Επιθυμίες σάς προτείνουν άλλη μια ιδέα για δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι! Διακοσμήστε κούπες με χρώμα και κάντε κάθε οικογενειακό πρωινό ξεχωριστό!


Θα χρειαστείτε πολύ λίγα υλικά:

  • Μία κούπα (κατά προτίμηση χωρίς σχέδια, για καλύτερα αποτελέσματα)
  • Χρώμα μαυροπίνακα και ένα ξυλάκι για να το ανακατέψετε
  • Ένα δοχείο στο οποίο θα βάλετε το χρώμα και θα βουτήξετε την κούπα


Πριν ρίξετε τη μπογιά στο δοχείο, ανακατέψτε την πολύ καλά με το ξυλάκι.

Βουτήξτε την κούπα στο δοχείο ώστε να βαφτεί μέχρι εκεί που θέλετε. Φροντίστε να μην την βάψετε μέχρι το χείλος, γιατί είναι καλύτερο να μην υπάρχει μπογιά στο σημείο από όπου θα πίνει το παιδί. Προσπαθήστε να κρατήσετε την κούπα όσο σταθερά μπορείτε ώστε να μην βαφτεί στραβά.

Στη συνέχεια κρατήστε την κούπα για λίγο πάνω από το δοχείο, ώστε να μην στάξει η μπογιά στο τραπέζι. Η μπογιά αυτή είναι ιδιαίτερα παχύρρευστη, οπότε δεν χρειάζεται να περιμένετε πάνω από 1 λεπτό.

Αφήστε την κούπα να στεγνώσει, τοποθετώντας την ανάποδα. Προσέξτε να μην αγγίξετε το βαμμένο τμήμα της κούπας για να μην μείνουν αποτυπώματα πάνω στο χρώμα! Είναι καλύτερο να αναλάβετε εσείς αυτή τη δουλειά και όχι το παιδί, καθώς απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Χρειάζεται περίπου 1 μέρα για να στεγνώσει η κούπα.

Το επόμενο πρωί λοιπόν, τα παιδιά αλλά και οι γονείς θα μπορούν να ζωγραφίζουν και να γράφουν πάνω στην κούπα! Μια υπέροχη ιδέα για ξεχωριστές οικογενειακές στιγμές! Το μόνο που δεν πρέπει να ξεχάσετε είναι να αγοράσετε κιμωλίες!

www.epithimies.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.