ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Κατάπαυση πυρός συμφώνησαν Κούρδοι και κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία – Δείτε τι σημαίνει

Την κατάπαυση του πυρός μετά από επτά ημέρες εχθροπραξιών στη Χασάκα συμφώνησαν χθες και ανακοίνωσαν πριν λίγο οι Κούρδοι της Συρίας και οι κυβερνητικές δυνάμεις.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr η συνάντηση των δυο πλευρών έγινε σε ρωσική βάση στη Συρία. Οι Κούρδοι είχαν φθάσει ήδη να ελέγχουν το 90% της Χασάκα και διεξάγονταν σκληρές μάχες με τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Η Χασάκα βρίσκεται στην κουρδική περιοχή Ροτζάβα, την ανεξαρτησία της οποίας έχουν ανακοινώσει ήδη από τον Μάρτιο με την υποστήριξη των Αμερικανών.

Οι νέες ισορροπίες που διαφαίνεται ότι δημιουργούνται στην περιοχή, δεν ευνοούν την δημιουργία κουρδικού κράτους.
Η συνεργασία Ρωσίας, Ιράκ, Συρίας και Τουρκία, έχει κοινό παρονομαστή την στάση που κρατούν απέναντι στους Κούρδους με σκοπό να αποτρέψουν οποιαδήποτε επέκτασή τους και διαμελισμού της Συρίας.
Από την άλλη πλευρά οι Αμερικανοί υποστήριζαν και ακόμα υποστηρίζουν την δημιουργία νέου κουρδικού κράτους στα βόρεια της Συρίας.

Η συμφωνία που επετεύχθη στην Χασάκα, προβλέπει την απόσυρση των κυβερνητικών δυνάμεων από την πόλη και την επαναφορά στο στάτους που βρίσκονταν πριν τις 17 Αυγούστου οπότε και ξέσπασαν οι συγκρούσεις.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.