ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Καταδικάστηκε για το Πόθεν Εσχες ο Καρατζαφέρης

Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης για ελλιπή δήλωση πόθεν.

Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης για ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες κατά την τριετία από το 2010 ως το 2012. Το τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας έκρινε αθώο τον κ. Καρατζαφέρη για την κατηγορία της συμμετοχής του σε off shore εταιρίες και του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. 

Αμέλεια της λογίστριας του επικαλέστηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δίνοντας εξηγήσεις στο δικαστήριο για τις off shore εταιρίες CATALINA και HOMERIC που προέκυψαν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης ενδεχόμενης μίζας για την προμήθεια των ελικοπτέρων των SUPER PUMA. Ο κ.  Καρατζαφέρης είχε δηλώσει στο πόθεν εσχες του την επίμαχη εταιρία την περίοδο 1994-1996. Η off shore στη συνέχεια μετονομάστηκε σε SUNSHINE και στη συνέχεια μετατράπηκε σε trust αλλά η περιουσία του δεν δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του πολιτικού. 

Ο Γ. Καρατζαφέρης στην απολογία του υποστήριξε ότι: “Το μειονέκτημά μου είναι ότι εμπιστεύτηκα ανθρώπους. Οπως την λογίστρια μου, αλλά και κάποιους ανθρώπους που με πρόδωσαν και έριξαν το κόμμα στο 3%… Που να ξέρω ότι η λογίστρια του κόμματος, η καθ’ όλα ειδική θα άφηνε όλα αυτά τα κενά… Είμαι καταπροσβεβλημένος, καταστεναχωρημένος , γιατί δεν ήθελα να αφήσω καμία σκιά στα εγγόνια μου”. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δικαιολόγησε τα ποσά λέγοντας ότι προέρχονται από τους μισθούς του οι οποίοι την περίοδο που ήταν ευρωβουλευτής έφταναν τις 20.000 ευρώ ενω υποστήριξε ότι το ποσό των 1.650.000 ευρώ προσέρχεται από υποστηριχτές και συνεργάτες του κόμματος με τους οποίους είχε συμφωνήσει ότι θα τους παραχωρούσε μετοχές του τηλεοπτικού σταθμού ΤΗΛΕΑΣΤΥ όταν έπαιρνε άδεια εθνικής εμβέλειας. 

Ο συνήγορος του προέδρου του ΛΑΟΣ Αθαναλσιος Βαρλάμης υποστήριξε ότι ο πελάτης του δεν προσπάθησε να κρύψει εισοδήματα αφού και την εταιρία ειλχε δηλώσει στο παρελθόν και τα χρήματα κινήθηκαν μέσω τράπεζας. Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου υποστηρίζοντας ότι η περιουσία της εξωχώριας εταιρίας πέρασε σε ένα trust και το καταπίστευμα αποτελεί περιουσία, η οποία έπρεπε να δηλωθεί. “Τα χρήματα αποτελούν περιουσία που όφειλε ο κ. κατηγορούμενος να δηλώσει. Πόσο δε μάλλον όταν έχει δημιουργηθεί ένα portofolio ύψους 6.600.000 δολαρίων, είναι απορίας άξιον τι τον συμβούλευσε, όπως λέει, η λογίστρια του να κάνει… Άγνοια νόμου από βουλευτή, αρχηγό κόμματος και ευρωβουλευτή δεν νοείται”. 

Το δικαστήριο επέβαλε στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ και 10.000 ευρώ πρόστιμο.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.