ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Καρπουζογλυκό ψυγείου

Καρπουζογλυκό ψυγείου

  • Μερίδες: για ένα πυρέξ με διάμετρο 24 εκ.
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30′
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45′
  • Έτοιμο σε: 1:15 ‘
  • Χρόνος αναμονής: 5 ώρες

Αυτό το απολαυστικό γλυκάκι είναι ό,τι πρέπει και για να γλυκαθείτε και για να δροσιστείτε!

karpouzoglyko-IMG_0414_2

Υλικά

  • Για τη βάση
  • 800γρ. ψίχα καρπουζιού χωρίς σπόρια
  • 120γρ. ζάχαρη
  • 125γρ. αλεύρι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 3 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 3 κουτ. σούπας μέλι ελαφρώς αραιωμένο με λίγο νερό
  • Για το ζελέ
  • 600ml χυμό καρπουζιού
  • 6 φύλλα ζελατίνης (12 γρ.)
  • 120γρ. ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι γρεναδίνη ή 2 σφηνάκια σιρόπι τριαντάφυλλου

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Πολτοποιείτε στο μούλτι τη ψίχα από το καρπούζι. Τη μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε τη ζάχαρη, τη κανέλα και το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά.

Βήμα 2

Λαδώνετε το ταψάκι και πασπαλίζετε με τη μισή ποσότητα του σουσαμιού. Στρώνετε το μίγμα στο ταψάκι και ψήνετε στο φούρνο για 40 με 45 λεπτά. Μόλις τη βγάλετε από τη φωτιά την περιχύνετε με μέλι και την αφήνετε να χλιαρύνει.

Βήμα 3

Για να φτιάξετε το χυμό καρπουζιού πολτοποιείτε το καρπούζι και το στραγγίζετε σε σουρωτήρι για να πάρετε μόνο το χυμό του. Προσθέτετε τη ζάχαρη και αφήνετε το καρπουζοχυμό να δέσει πάνω σε σιγανή φωτιά.

Βήμα 4

Μαλακώνετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και τα στραγγίζετε καλά.

Βήμα 5

Αποσύρετε από τη φωτιά το δεμένο καρπουζοχυμό με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα μαλακωμένα και στραγγισμένα φύλλα ζελατίνης, όπως και τη γρεναδίνη ή το σιρόπι τριαντάφυλλου και ανακατεύετε καλά. Περιμένετε να κρυώσει λίγο το μίγμα και το αδειάζετε πάνω από τη χλιαρή καρπουζόπιτα. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο σουσάμι και παγώνετε το γλυκό στο ψυγείο. Την ώρα του σερβιρίσματος το κόβετε σε κομμάτια .

olivemagazine.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.