ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
%ce%ba%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%90%cf%86%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%ba%ce%ae-%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%ac%cf%84%ce%b1

Κανταΐφι με λευκή σοκολάτα

Υλικά για 6-8 άτομα

Για τη βάση

  • 1/2 πακέτο φύλλο κανταΐφι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλο χοντροκομμένο
  • 100 γραμμάρια βούτυρο

Για το σιρόπι

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1+1/2 κούπα νερό
  • Για την κρέμα
  • 400 γραμμάρια μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μαστίχα τριμμένη σε σκόνη μαζί με λίγη ζάχαρη
  • 2 φύλλα ζελατίνη μουλιασμένα σε κρύο νερό
  • 250γρ λευκή σοκολάτα
  • 400 ml κρέμα γάλακτος

Για την επικάλυψη

  • Γλυκό βύσσινο
  • Γλυκό κεράσι
  • Γλυκό φράουλα

Εκτέλεση

  1. Ξεμπλέκετε το κανταΐφι και το στρώνετε σε φόρμα που αφαιρείται το στεφάνι, χωρίς να το πατικώσετε υπερβολικά.
  2. Πασπαλίζετε με το αμύγδαλο και ραντίζετε με το βούτυρο. Ψήνετε στους 150-160 βαθμούς περίπου 30-40 λεπτά.
  3. Θέλετε να γίνει τραγανό και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  4. Όταν το βγάλετε από το φούρνο το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει και βάζετε να γίνει το σιρόπι. Το βράζετε να δέσει αρκετά.
  5. Βγάζετε το στεφάνι από τη φόρμα, αφαιρείτε τον πάτο, ξανακλείνετε το στεφάνι και το βάζετε στην πιατέλα που θα φτιάξετε το γλυκό.
  6. Βάζετε μέσα τη βάση κανταΐφι που φτιάξατε.
  7. Ρίχνετε σταδιακά το σιρόπι, να το απορροφά λίγο – λίγο, χωρίς όμως να κολυμπήσει.
  8. Θέλετε να μείνουν τραγανά σημεία, όχι να μουλιάσει σαν τα σιροπιαστά των ζαχαροπλαστείων.
  9. Αφήνετε πάλι στην άκρη να τραβήξει και βάζετε να κάνετε την κρέμα. Αν τρέξει σιρόπι στην πιατέλα το σκουπίζετε.
  10. Λιώνετε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτετε 1 φλιτζάνι τσαγιού από την κρέμα γάλακτος.
  11. Αναμειγνύετε καλά, κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε τη μουλιασμένη ζελατίνη, ανακατεύετε, ρίχνετε και τη μαστίχα και αφήνετε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία.
  12. Χτυπάτε το μασκαρπόνε να αφρατέψει και προσθέτετε τη σοκολάτα.
  13. Τέλος προσθέτετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σφικτή σαντιγί.
  14. Στρώνετε την κρέμα πάνω από το κανταΐφι,και την αφήνετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί, σχεδόν όλη τη νύχτα.

ΠΗΓΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.