ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Καμμένος σε Ερντογάν: «Οι φωνές που ακούς από τα νησιά του Αιγαίου είναι των Ελλήνων»

Λίγη ώρα πριν συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ, απάντηση στις δηλώσεις Ερντογάν έδωσε με αιχμηρό τρόπο ο Πάνος Καμμένος: «Οι φωνές που ακούει είναι των Ελλήνων», είπε ο υπουργός Άμυνας.

Ο κ. Καμμένος κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Άμυνας με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, Πρέσβη Χόρχε Ντομέκ.

«Αντιλαμβάνεται πλέον όλος ο κόσμος ότι η προσπάθεια που κάνει ο κ. Ερντογάν είναι να μετατρέψει την Τουρκία σε ένα θεοκρατικό κράτος, αμφισβητώντας οποιαδήποτε αλλαγή έκανε ο Κεμάλ Ατατούρκ, λόγω του εσωτερικού του μετώπου. Θα τον καλούσα, όμως, να προσέξει ιδιαίτερα όταν ακούει φωνές από τα παράλια της Μικράς Ασίας στα ελληνικά νησιά, γιατί αυτές οι φωνές ήταν ελληνικές, ήταν φωνές Ιώνων, ήταν οι φωνές των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που προϋπήρχαν εκείνων που σφαγίασαν τον Ελληνισμό. Τέτοιου είδους αναφορές δεν βοηθούν στη συμβίωση των δύο λαών και η προσπάθεια αμφισβήτησης διεθνών συνθηκών οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους. Θα του σύστηνα να μην τους ακολουθήσει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας.
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.