ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

”Καμία ανοχή” από ΑΔΕΔΥ για τα πλαστά πτυχία

Καμία ανοχή σε περιπτώσεις κατάθεσης πλαστών τίτλων σπουδών στο Δημόσιο, ζητά η ΑΔΕΔΥ, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς «να πράξουν το αυτονόητο, εφαρμόζοντας απλώς το νόμο!».

Η ΑΔΕΔΥ δηλώνει «σταθερά προσηλωμένη στην προάσπιση αφενός της αξιοπρέπειας, της τιμής και του κύρους των δημοσίων υπαλλήλων και αφετέρου του δημοσίου συμφέροντος» και με αφορμή το ζήτημα των πλαστών πτυχίων, που έχει δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, σημειώνει πως «είναι σαφές ότι η προσκόμιση και κατάθεση πλαστών τίτλων σπουδών στο Δημόσιο, αποτελεί πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα. Συνεπώς, όπου και όποτε αποδεδειγμένα διαπιστώνεται η ύπαρξη φαινομένων παραβατικότητας, θα πρέπει -χωρίς δεύτερη σκέψη- να εφαρμόζονται οι διατάξεις του Πειθαρχικού Κώδικα των Δημοσίων Υπαλλήλων».

Η ΑΔΕΔΥ δηλώνει, ωστόσο, ότι «σε καμία περίπτωση και με κανένα τρόπο, δεν πρόκειται να δεχτούμε την αναπαραγωγή της κλασικής αποπροσανατολιστικής εκμετάλλευσης απαράδεκτων φαινομένων παραβατικότητας και διαφθοράς, με στόχο την ενοχοποίηση του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα και την αποσιώπηση των ευθυνών του πελατειακού, διαμεσολαβητικού, διαπλεκόμενου μέρους του πολιτικού συστήματος που κακοδιοικεί, συγκαλύπτει και αρνείται τη διαφάνεια».

«Θεωρούμε, τέλος, ότι ανάλογη θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση όλων όσοι εμπλέκονται στη χορήγηση πλαστών πτυχίων, οι οποίοι πιθανόν διέφυγαν κατά το παρελθόν τις κυρώσεις του νόμου», καταλήγει.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.