ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

“Καμάρι” Παστίδας προς Δήμο Ροδίων και ΔΟΠΑΡ: “Γιατί δεν προσκληθήκαμε”;

Νέο δελτίο τύπου λάβαμε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας “Καμάρι” που αναφέρει τα εξής:

“Μετά την απάντηση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων, ότι δεν ήταν συνδιοργανωτές της εκδήλωσης και απλώς η Ομοσπονδία  ήταν καλεσμένη, παρά την πληροφόρηση που είχαμε από το Δήμο Ροδίων για το αντίθετο, τη σεβόμαστε και την πιστεύουμε απόλυτα.

Απευθυνόμαστε λοιπόν στους υπεύθυνους του Δήμου Ροδίων και του ΔΟΠΑΡ:

Κύριοι, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας Ρόδου «Καμάρι» γιατί δεν προσκλήθηκε; Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος; Επειδή δεν είμαστε μέλος της Ομοσπονδίας; Με ποιο δικαίωμα αποκλείονται από τις εκδηλώσεις μεμονωμένοι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και ιδιαίτερα ένας Σύλλογος όπως ο δικός μας, ο οποίος αγωνίζεται για θέματα φιλανθρωπικά, κοινωνικά και πολιτιστικά;. Το έργο αυτού του Συλλόγου  οφείλετε να το σέβεστε και να το στηρίζετε.

 Επίσης, γιατί δεν μας τιμάτε με την παρουσία σας στις δικές μας πολιτιστικές εκδηλώσεις που επανειλημμένα σας έχουμε προσκαλέσει;  Σας αναφέρουμε ως παράδειγμα ότι είχατε προσκληθεί στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ που διήρκησε 7 μέρες και φιλοξενήθηκαν εκτός από τους τοπικούς Συλλόγους και ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών «Ακρίτες»  από την μακρινή Αλεξανδρούπολη. Τουλάχιστον μία μέρα δεν βρήκατε ευκαιρία να παρευρεθείτε να τιμήσετε εμάς και τους φιλοξενούμενούς μας; Μας οδηγείτε στο συμπέρασμα ότι  επιλέγετε που θα παρευρεθείτε. Και  δυστυχώς  το έχουμε διαπιστώσει «ιδίοις όμμασιν» σε πάρα πολλές εκδηλώσεις άλλων Συλλόγων. Οφείλουμε ταυτόχρονα όμως να ευχαριστήσουμε τους κ.κ. Δράκο Στέφανο και Σ. Διακοσταματίου, οι οποίοι σε κάθε εκδήλωσή μας,  μας τιμούν με την παρουσία τους.

Συνεχίζοντας, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε δημόσια το σθένος και την επιμονή του Προέδρου της Ομοσπονδίας του κ. Παν. Εγγλέζου, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία που του παρουσιάζεται λέει και αναγνωρίζει δημόσια πως πρωτεργάτης και υποκινητής της ιδέας της Ένωσης των Πολιτιστικών Συλλόγων – όπως ονομάστηκε στην αρχή – ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι».  Δεν επιτρέπεται όμως κ. Πρόεδρε να κατατίθενται προτάσεις από μέλη – Συλλόγους της Ομοσπονδίας για τη μη συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις μας, ούτως ώστε εκβιαστικά να  ενσωματωθούμε στην Ομοσπονδία. Πρόταση που εσείς προσωπικά απορρίψατε και είναι προς τιμή σας, αλλά δεν παύει να είναι πρόταση που ειπώθηκε από Σύλλογο που εκπροσωπεί τον Πολιτισμό!!!”.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                     

Ιωσήφ. Σιαλούπ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.