ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Καλοκαιρινό Cheesecake γιαούρτι, σύκο και ούζο

Καλοκαιρινό Cheesecake γιαούρτι, σύκο και ούζο

Διαβάστε τη συνταγή για το cheesecake γιαούρτι, σύκο και ούζο:

Μερίδες: 4 – 6

Υλικά συνταγής:

Για τη βάση:

  • 100 γραμμάρια μπισκότα ολικής άλεσης
  • 50 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα:

  • 350 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 4 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 25 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια άπαχο γιαούρτι
  • 1 1/2 λεμόνι, ξύσμα & χυμός
  • 3 ασπράδια αυγών

Για την επικάλυψη:

  • 16 αποξηραμένα σύκα
  • 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • 1/2 φλιτζάνι ούζο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

Εκτέλεση:

Για τη βάση

1. Θρυμματίζετε τα μπισκότα με το χέρι και τα αλέθεται σε σκόνη στο μπλέντερ. Τα βάζετε σε ένα μπολ, τα περιχύνω με το λιωμένο βούτυρο και τα δουλεύετε με τα χέρια ή ένα πιρούνι. Θα σχηματιστεί μια μπισκοτένια ζύμη. Την απλώνετε μέσα σε μια φόρμα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.

Για την κρέμα

2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα, το μέλι, τη μαύρη ζάχαρη, το γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Ανακατεύετε να διαλυθεί και προσθέτω την μαρέγκα. Ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.

3. Στη συνέχεια γεμίζετε τη βάση μπισκότου με την κρέμα και λειαίνετε με μια σπάτουλα. Αφήνω το τσίζκεϊκ στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει καλά.
Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε στα δύο τις φράουλες. Γαρνίρετε το τσίζκεϊκ με την σάλτσα σύκο με ούζο.

Για την επικάλυψη

4. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αποξηραμένα σύκα με το ζεστό νερό και αφήνετε να μουλιάσουν για μια ώρα.

5. Στη συνέχεια σουρώνετε σε ξεχωριστό μπολ τα σύκα, κρατώντας το νερό από τα σύκα. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το νερό από τα σύκα μαζί με το ούζο. Αφήνετε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα σύκα. Μειώστε την εστία στο μέτριο και μαγειρεύετε για 10 έως 15 λεπτά.

6. Αφαιρέστε τα σύκα με μια τρυπητή κουτάλα και αφήστε τα να κρυώσουν. Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη μέσα στο υγρό και σιγοβράζετε σε σιγανή φωτιά για 15 έως 25 λεπτά. Αφαιρέστε την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ψιλοκόψτε τα σύκα και τα επιστρέφει στο σιρόπι.

7. Αφαιρέστε το τηγάνι από την εστία και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.

boro.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.