ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Κάλοι στα χέρια: Απαλλαγείτε σε 5 βήματα

Οι κάλοι σχηματίζονται στα χέρια μετά από κηπουρικές ή άλλες χειρωνακτικές εργασίες στο σπίτι, μετά από μια προπόνηση με βάρη ή απλώς λόγω της αυξημένης καθημερινής τριβής της επιδερμίδας των χεριών.

Μπορείτε να απαλλαγείτε και να γίνουν τα χέρια σας και πάλι απαλά ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα.

1. Χρησιμοποιήστε μια ασπιρίνη

Τρίψτε 4-5 χάπια και αναμείξτε τα με 1,5 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμόνι και νερό. Απλώστε την πάστα επάνω στο ταλαιπωρημένο δέρμα, τυλίξτε με μια ζεστή πετσέτα και αφήστε για 10 λεπτά. Με τον τρόπο αυτό, θα μαλακώσει πιο γρήγορα ο κάλος.

2. Βουτήξτε τα χέρια σε ζεστό νερό

Χρησιμοποιώντας μια μικρή λεκάνη, αφήστε τα χέρια στο ζεστό νερό για δέκα περίπου λεπτά ώστε να μαλακώσει ακόμη περισσότερο το δέρμα. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στο νερό άλατα Epsom ή κάποιο αιθέριο έλαιο.

3. Τρίψτε απαλά τους κάλους

Χρησιμοποιώντας μια ελαφρόπετρα, τρίψτε απαλά το σημείο στο οποίο έχει σχηματιστεί ο κάλος. Μην τρίβετε με πολλή δύναμη, καθώς μπορεί να ερεθίσετε ή να τραυματίσετε το δέρμα.

4. Ξεπλύνετε καλά τα χέρια

Ρίξτε άφθονο νερό ώστε να απομακρυνθούν όλα τα νεκρά κύτταρα από την επιφανειακή στιβάδα του δέρματος.

5. Σκουπίστε και ενυδατώστε

Σκουπίστε καλά τα χέρια με μια καθαρή πετσέτα και απλώστε άφθονη κρέμα για βαθιά ενυδάτωση. Μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία πριν κοιμηθείτε και να φορέσετε γάντια ώστε να «κλειδώσει» η υγρασία και το δέρμα να ενυδατωθεί καλύτερα.

Επαναλάβετε τα βήματα μία με δύο φορές την εβδομάδα και τα χέρια σας θα γίνουν και πάλι απαλά όπως πριν!

onmed.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.