ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Κακοσμία πελμάτων: Πώς θα την αντιμετωπίσετε

Το καλοκαίρι είναι γεμάτο με θετικές εμπειρίες, παραλίες, διακοπές και ξεκούραση. 

Υπάρχουν όμως και λιγότερο ευχάριστα θέματα που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες. Μετά από ένα μακρύ περίπατο ή μια βόλτα με το ποδήλατο για παράδειγμα, επιστρέφετε σπίτι και όταν βγάζετε τα παπούτσια σας, έρχεστε αντιμέτωποι με την κακοσμία των ποδιών.

Δυσάρεστο μεν, αλλά η επιστήμη βρήκε τον τρόπο να το αντιμετωπίσετε.

Μελέτη που έγινε εντός του 2017 βρήκε ότι οι κάλτσες με προσθήκη οξειδίου του χαλκού, μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την κακοσμία του ιδρώτα. Οι ερευνητές έδωσαν σε αθλητές που έπασχαν από μυκητιάσεις των ποδιών (κατάσταση γνωστή και ως «πόδι του αθλητή») τρία ζευγάρια κάλτσες με οξείδιο του χαλκού και τους ζήτησαν να τις χρησιμοποιήσουν επί τρεις μήνες όπως θα έκαναν με τις κοινές κάλτσες.

Οι μυκητιάσεις στα δάχτυλα των ποδιών είναι εξαιρετικά μεταδοτικές, ενώ κατά τους θερινούς μήνες ο κίνδυνος αυξάνεται πολύ λόγω των επισκέψεων σε πισίνες ή στη θάλασσα, όπου ο πολλαπλασιασμός των μικροοργανισμών ευνοείται χάρη στην υγρασία και την υπερβολική εφίδρωση.

pelmata

Με το πέρας των 90 ημερών, το 82% των συμμετεχόντων που είχαν δηλώσει στην αρχή της μελέτης ότι αισθάνονται άβολα να δείξουν τα πόδια τους, άλλαξαν στάση: Συγκεκριμένα, το 61% ανέφερε λιγότερο δύσοσμα πόδια, το 51% δήλωσε ότι τα πόδια τους φαίνονταν καλύτερα και το 58% δήλωσαν ότι θα νιώθουν πιο άνετα δείχνοντας τα πόδια τους γυμνά.

Ο χαλκός έχει δύο ιδιότητες που τον καθιστούν πολύ ελκυστικό συστατικό για χρήση σε κάλτσες. Πρώτον, έχει ισχυρές αντιμυκητιασικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, με αποτέλεσμα να εξοντώνει μύκητες και βακτήρια που προκαλούν δυσοσμία.Δεύτερον, είναι ένα συστατικό απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία των ιστών του ανθρώπινου οργανισμού.

Πηγή: Women’sHealth

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.